Η Βρετανία επιτρέπει σε φοιτητές στην Αγγλία να επιστρέψουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα

Η Βρετανία επιτρέπει σε φοιτητές στην Αγγλία να επιστρέψουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
0

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε φοιτητές στην Αγγλία να επιστρέψουν σπίτι τους για μερικές ημέρες όταν τελειώσει η καραντίνα ώστε να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.

Το νέο lockdown, το οποίο επιβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στην Αγγλία για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αναμένεται να λήξει στις 2 Δεκεμβρίου.

«Από τις 3 ως τις 9 Δεκεμβρίου[...]οι φοιτητές θα λάβουν άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε ημερομηνίες αναχώρησης που θα οριστούν κλιμακωτά από τα πανεπιστήμια» προκειμένου να περιοριστούν «οι πιέσεις στις υποδομές των μεταφορών», αναφέρει η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Από τις 9 Δεκεμβρίου, τα μαθήματα θα μεταφερθούν όλα στο διαδίκτυο «κατά τρόπο που οι φοιτητές να μπορούν να τα παρακολουθήσουν από το σπίτι τους», σημειώνει.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού κατά τις μετακινήσεις αυτές, θα προταθούν διαγνωστικά τεστ σε «όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές», ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους φοιτητές των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε ζώνες στις οποίες είναι αυξημένα τα κρούσματα.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής διαγνωσθεί θετικός, θα πρέπει να τεθεί σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, προτού επιστρέψει στο σπίτι του εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

«Ποτέ δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον κίνδυνο, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας, αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε αυτόν τον κίνδυνο, να τον μειώσουμε», σχολίασε η υφυπουργός Παιδείας που είναι αρμόδια για τα Πανεπιστήμια Μισέλ Ντόνελαν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Sky News.

«Αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο για τους φοιτητές. Δεσμευτήκαμε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα με τον όσο το δυνατόν πιο ασφαλή τρόπο για τις κοινότητές τους και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το σχέδιο για την επιστροφή τους στο πανεπιστήμιο για την επανάληψη των μαθημάτων τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί λεπτομερώς μεταγενέστερα.

Το μέτρο αυτό αφορά μόνον την Αγγλία, ενώ η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία αποφασίζουν μόνες τους για την στρατηγική τους απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Η Βρετανία, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 50.000 θάνατοι από την COVID-19 και περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ