Η Βρετανία εισάγει "gender neutral" ενδυματολογικούς κανόνες στα σχολεία κι επιτρέπει τις φούστες στα αγόρια

Η Βρετανία εισάγει "gender neutral" ενδυματολογικούς κανόνες στα σχολεία κι επιτρέπει τις φούστες στα αγόρια Facebook Twitter
6

Συνολικά 80 σχολεία στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων και 40 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα επιτρέπουν πλέον στα αγόρια να φορούν φούστες και στα κορίτσια παντελόνια σύμφωνα με έναν νέο κυβερνητικό νόμο που κατοχυρώνει "gender neutral" πολιτικές αναφορικά με το dress code των μαθητών.

Σύμφωνα με τους νέους ενδυματολογικούς κανόνες που αφορούν μέχρι και παιδιά ηλικίας 5 ετών, οι μαθητές θα μπορούν πλέον να φορούν ό,τι τους κάνει να νιώθουν περισσότερα άνετα στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μετατρέψει τα σχολεία σε πιο ευαισθητοποιημένους χώρους για τα "trans" παιδιά που αμφισβητούν ακόμη την ταυτότητα φύλου τους και δεν έχουν καταλήξει σε ποιο φύλο ανήκουν. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph, από καιρό, υποστηρικτές της διαφορετικότητα τονίζουν πως οι παρούσες πολιτικές των σχολείων ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα διάκρισης απέναντι στα μέλη της κοινότητας LGBT. 

 

Ωστόσο, χριστιανικές οργανώσεις ανησυχούν πως εισάγοντας ως κανόνα το να μπορούν να επιλέξουν την στολή που θα φορούν, οι νεαροί μαθητές θα μπερδευτούν και οι μεγαλύτεροι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την ταυτότητά τους σε μια περίοδο που αυτό που χρειάζονται είναι επιβεβαίωση. 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
αλλα η μαντηλα μαντηλα...δηλωτικη φυλου και μαλιστα αυτου που συμφωνα με το ισλαμ ειναι κατωτερο...μερες που ειναι με αυτο που συνεβη στο ορλαντο θυμαμαι τη σκεψη της σωτης τριανταφυλλου οτι το ισλαμ επικαλουμενο τη διαφορετικοτητα δημιουργει νησιδες ανομιας στις δυτικες δημοκρατιες...πανω απο το νομο του κρατους,τα ανθρωπινα δικαιωματα τα ηθη και εθιμα;
Σύμφωνα με τους νέους ενδυματολογικούς κανόνες που αφορούν μέχρι και παιδιά ηλικίας 5 ετών, Πηγή: www.lifo.gr Συγγνώμη σε ηλικία 3-5 ετών άντε και έως 10 λέω εγώ, αποφασίζει το παιδί πώς θέλει να ντυθεί; Επίσης αποφασίζει το παιδί στην ηλικία του δημοτικού εάν θέλει να είναι άνδρας ή γυναίκα;Αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν βιολογικό εκφυλισμό της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας του ατόμου.
Και όμως αποφασίζουν. Και σε πολύ νεαρή ηλικία. Το ποσοστό βεβαια είναι πολύ μικρό για να μιλάμε για "εκφυλισμό". Φυσικά οποιαδήποτε παρέμβαση σωματική, γίνεται σε μεγαλυτερη ηλικία. Μην ειστε τόσο σίγουροι για θεματα που δε γνωρίζετε. Ας ακούσουμε τους ειδικούς
Ακόμη και σε περιπτώσεις ερμαφροδιτισμού ο άνθρωπος θα επιλέξει μετά την εφηβική του ηλικία ή όποτε το εμπεδώσει και το αποφασίσει. Σε ηλικία 6 και 10 ετών(εδώ διάβασα μέχρι 5 ετών) φαντάζει παράλογο. Το παιδί καθίσταται ανήμπορο να πάρει τέτοιες αποφάσεις. Εγώ δεν βλέπω παρά μία έμμεση επιβολή προσδιορισμού φύλου.
Καλέ ναι υπάρχουμε κι εμεις που είχαμε κανει ομηρικούς καβγαδες στα παιδικάτα μας για το δικαίωμα στο ενδυματολογικόν προσδιορίζεσθαι. Μην άγχεσαι, όμως, το να μην θέλει ένα παιδι να φοράει με το ζόρι συνεχεια φουστες ή πανταλονια, όπως "καθορίζουν" τα ενδυματολογικά στερεότηπα του δυϊστικού συστήματος του φύλου, δεν σημαίνει οτι το εν λόγω παιδί είναι, απαραίτητα, τρανς.πάντως η τελευταία σου πρόταση θυμίζει χίμαιρα πατέλη με θρησκευτικό

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ