Η Βρετανία αποκλείει τη Huawei από το δίκτυο 5G- Η αντίδραση της εταιρείας

Η Βρετανία αποκλείει τη Huawei από το δίκτυο 5G- Η αντίδραση της εταιρείας Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα αποκλείσει τη Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, προκαλώντας την αντίδραση της κινεζικής εταιρείας.

Η αγορά νέων εξοπλισμών Huawei θα απαγορευθεί από το τέλος του 2020 και οι υφιστάμενοι εξοπλισμοί θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι το 2027, δήλωσε ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός, Όλιβερ Ντόουντεν μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, έπειτα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Ο καλύτερος τρόπος για να είναι ασφαλές το δίκτυό μας είναι οι πάροχοι να πάψουν να χρησιμοποιούν τους εξοπλισμούς Huawei για να κατασκευάσουν το μελλοντικό βρετανικό δίκτυο 5G», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Η Huawei χαρακτήρισε «απογοητευτική» την απόφαση του Λονδίνου, την οποία οποία απέδωσε στην αμερικανική εμπορική πολιτική.

«Αυτή η απογοητευτική απόφαση είναι κακό νέο για όλους όσοι έχουν κινητό τηλέφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει κίνδυνος να επιβραδύνει την ψηφιακή πρόοδο της χώρας, να προκαλέσει αύξηση στους λογαριασμούς και να διευρύνει το ψηφιακό χάσμα», υπογράμμισε εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το μέλλον μας στο Ηνωμένο Βασίλειο πολιτικοποιήθηκε εξαιτίας της αμερικανικής εμπορικής πολιτικής και όχι για λόγους ασφαλείας», συμπλήρωσε.

Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον υπαναχωρεί από την προηγούμενη απόφαση να επιτρέψει στη Huawei να παρέχει το 35% του εξοπλισμού για το δίκτυο 5G της Βρετανίας. Το Λονδίνο προχωρά σε αυτή την αλλαγή στάσης μετά τις περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Huawei που είχε ανακοινώσει τον Μάιο η Ουάσινγκτον. Η κυβέρνηση Τραμπ- που κατηγορεί την κινεζική εταιρεία για κατασκοπεία για λογαριασμό του Πεκίνου- πίεζε το Λονδίνο για το θέμα. Εξάλλου, ο Όλιβερ Ντόουντεν παραδέχθηκε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έπαιξαν ρόλο στη βρετανική απόφαση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ