Σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια οδηγεί την κρίση με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα που ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει και πάλι πυρηνικό αντιδραστήρα, -ο οποίος είχε κλείσει το 2007- για να τον χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

 

Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τους φόβους της Ουάσιγκτον για την κατασκευή πυραύλων με πυρηνική κεφαλή που θα μπορούν να φτάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

 

Η Πιονγκγιανγκ κυκλοφόρησε εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού και video στο οποίο τα βορειοκορεατικά στρατεύματα φαίνεται να εξασκούνται στη σκοποβολή σε ομοιώματα αμερικανών στρατιωτών και νοτιοκορεατών ηγετών. Σε άλλο video εμφανίζονται βορειοκορεατικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν αμερικανικές πόλεις ενώ την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Kim Jong Un που τον δείχνει να υπογράφει χαρτιά, δίνοντας το οκ ώστε οι ρουκέτες να στοχεύουν αμερικανικές πόλεις συμπεριλαμβανομένων της Ουάσιγκτον, του Λος Άντζελες και του Ώστιν, στο Τέξας.

 

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στην περιοχή μαχητικά stealth για να  λάβουν μέρος σε παιχνίδια πολέμου στο πλευρό της  Νότιας Κορέας ενώ αυτή την εβδομάδα στάθληκε στην περιοχή και το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS John S. McCain.  

 

Οι απειλές της Βόρειας Κορέας δεν στοχεύουν μόνο τη Νότια Κορέα και τiς ΗΠΑ, τις οποίες θέλουν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή πολιτικής. Στοχεύουν και στην ενδυνάμωση της εικόνας στο εσωτερικό της χώρας, του νέου ηγέτη Kim Jong Un με την απεικόνιση του ως ενός ισχυρού στρατιωτικού ηγέτη.