Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έκανε δοκιμή νέου κατευθυνόμενου πυραύλου

Παρακολουθούν εκτόξευση πυραύλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε έναν νέο «κατευθυνόμενο, τακτικό πύραυλο», εφοδιασμένο με κινητήρα στερεού καυσίμου.



Την εκτόξευση, που έγινε την Πέμπτη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, επέβλεψε ο ανώτερος αξιωματούχος Ρι Πιονγκ Τσολ, ο οποίος σχολίασε ότι η ανάπτυξη του νέου όπλου «έχει μεγάλη σημασία για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας και την αποτροπή κάθε είδους στρατιωτικών απειλών που υπάρχουν στην κορεατική χερσόνησο».

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA ότι οι δύο νέοι πύραυλοι αυτού του τύπου έπληξαν τον στόχο τους, σε απόσταση 600 χιλιομέτρων- ο νοτιοκορεάτικος στρατός έκανε λόγο για απόσταση 450 χλμ.- ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, όπως και ότι μπορούν να μεταφέρουν κεφαλή 2,5 τόνων.

 

Εκτόξευση πυραύλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA

 

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι και οι δύο πύραυλοι στη δοκιμή της Πέμπτης ήταν βαλλιστικοί. Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλους δύο πυραύλους την περασμένη Κυριακή, αλλά πιθανότατα ήταν τύπου cruise, που δεν είναι απαγορευμένοι για την Πιονγιάνγκ.

 

Οι εκτοξεύσεις αυτές είναι η πρώτη σημαντική πρόκληση από πλευράς Βόρειας Κορέας από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα. Κάποιοι ειδικοί σχολιάζουν ότι η Πιονγιάνγκ θέλει να ασκήσει πίεση στη νέα διοίκηση των ΗΠΑ, προκειμένου να αυξήσει το πλεονέκτημά της σε μελλοντικές συζητήσεις.

 

Ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στις δοκιμές της Πιονγιάνγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι παραβίασαν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

«Συζητάμε με συμμάχους και εταίρους. Θα υπάρξουν απαντήσεις αν επιλέξουν την κλιμάκωση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αλλά είμαι επίσης προετοιμασμένος για κάποια μορφή διπλωματίας. Όμως, θα είναι με όρο το τελικό αποτέλεσμα της αποπυρηνικοποίησης», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM