Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει το Black Lives Matter, δήλωσε εκπρόσωπός της

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει το Black Lives Matter, δήλωσε εκπρόσωπός της Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter, δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της. 

Ο σερ Κεν Ολίσα, ο πρώτος μαύρος εκπρόσωπος της βασίλισσας για το Λονδίνο, δήλωσε στο Channel 4 ότι έχει συζητήσει το θέμα του ρατσισμού με μέλη της βασιλικής οικογένειας, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.  

«Έχω συζητήσει με τη βασιλική οικογένεια το ζήτημα του ρατσισμού, ιδιαίτερα τους τελευταίους 12 μήνες μετά την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ», δήλωσε ο Κεν Ολίσα.

«Είναι ένα “καυτό” θέμα συζήτησης. Το ερώτημα είναι τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε την κοινωνία να απομακρύνει αυτά τα εμπόδια», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας «ενδιαφέρονται με πάθος προκειμένου το έθνος να δεσμεύεται από τις ίδιες αξίες». 

Όταν ρωτήθηκε αν το παλάτι υποστηρίζει το Black Lives Matter, ο Κεν Ολίσα είπε: «Η απάντηση είναι με άνεση ναι». 

Στην πολύκροτη συνέντευξη που έδωσαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό. Η δούκισσα του Σάσεξ αναφέρθηκε σε μέλος της οικογένειας που δεν κατονόμασε- δεν επρόκειτο για την βασίλισσα Ελισάβετ ή τον σύζυγό της διευκρινίστηκε αργότερα- που εξέφρασε ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, πριν από τη γέννησή του. 

Επίσης, το ζευγάρι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο ρατσισμός μπορεί να ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην απόφαση να μην έχει ο Άρτσι τον τίτλο του πρίγκιπα. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει για τη συνέντευξη, το παλάτι ανέφερε ότι τα ζητήματα που εθίγησαν ήταν «ανησυχητικά». Σημείωνε ακόμη ότι κάποιες αναμνήσεις μπορεί να «ποικίλουν», αλλά αυτά τα θέματα «λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια ιδιωτικά». 

Στην ίδια εκπομπή, που θα προβληθεί απόψε, ο Κεν Ολίσα ανέφερε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζητήσει τη συμβουλή του μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, για το αν θα έπρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι συμβούλευσε το παλάτι πως θα έπρεπε να πάει εκεί η μονάρχης. «Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν καθώς συνέβαιναν όλα αυτά, ήταν αρκετά τρομακτικό, δεν ξέραμε αν θα την αποδοκιμάσουν, ή αν θα της πετάξουν αντικείμενα κτλ. Και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ο κόσμος χειροκρότησε», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM