Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει το Black Lives Matter, δήλωσε εκπρόσωπός της

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει το Black Lives Matter, δήλωσε εκπρόσωπός της Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter, δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της. 

Ο σερ Κεν Ολίσα, ο πρώτος μαύρος εκπρόσωπος της βασίλισσας για το Λονδίνο, δήλωσε στο Channel 4 ότι έχει συζητήσει το θέμα του ρατσισμού με μέλη της βασιλικής οικογένειας, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.  

«Έχω συζητήσει με τη βασιλική οικογένεια το ζήτημα του ρατσισμού, ιδιαίτερα τους τελευταίους 12 μήνες μετά την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ», δήλωσε ο Κεν Ολίσα.

«Είναι ένα “καυτό” θέμα συζήτησης. Το ερώτημα είναι τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε την κοινωνία να απομακρύνει αυτά τα εμπόδια», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας «ενδιαφέρονται με πάθος προκειμένου το έθνος να δεσμεύεται από τις ίδιες αξίες». 

Όταν ρωτήθηκε αν το παλάτι υποστηρίζει το Black Lives Matter, ο Κεν Ολίσα είπε: «Η απάντηση είναι με άνεση ναι». 

Στην πολύκροτη συνέντευξη που έδωσαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό. Η δούκισσα του Σάσεξ αναφέρθηκε σε μέλος της οικογένειας που δεν κατονόμασε- δεν επρόκειτο για την βασίλισσα Ελισάβετ ή τον σύζυγό της διευκρινίστηκε αργότερα- που εξέφρασε ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, πριν από τη γέννησή του. 

Επίσης, το ζευγάρι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο ρατσισμός μπορεί να ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην απόφαση να μην έχει ο Άρτσι τον τίτλο του πρίγκιπα. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει για τη συνέντευξη, το παλάτι ανέφερε ότι τα ζητήματα που εθίγησαν ήταν «ανησυχητικά». Σημείωνε ακόμη ότι κάποιες αναμνήσεις μπορεί να «ποικίλουν», αλλά αυτά τα θέματα «λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια ιδιωτικά». 

Στην ίδια εκπομπή, που θα προβληθεί απόψε, ο Κεν Ολίσα ανέφερε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζητήσει τη συμβουλή του μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, για το αν θα έπρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι συμβούλευσε το παλάτι πως θα έπρεπε να πάει εκεί η μονάρχης. «Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν καθώς συνέβαιναν όλα αυτά, ήταν αρκετά τρομακτικό, δεν ξέραμε αν θα την αποδοκιμάσουν, ή αν θα της πετάξουν αντικείμενα κτλ. Και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ο κόσμος χειροκρότησε», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM