Η Β. Κορέα αποφυλάκισε έναν καναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα

Η Β. Κορέα αποφυλάκισε έναν καναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα Facebook Twitter
O Χιεόν Σου Λιμ είναι καναδός πάστορας, με καταγωγή από τη Νότια Κορέα.
0

Η Βόρεια Κορέα αποφυλάκισε, για ανθρωπιστικούς λόγους, έναν καναδό πάστορα, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


Η αποφυλάκισή του σημειώνεται μία ημέρα αφότου καναδοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως μια αντιπροσωπεία υπό τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της χώρας ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να συζητήσει την περίπτωση του Χιεόν Σου Λιμ, που καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστικά έργα τον Δεκέμβριο του 2015.


Η Βόρεια Κορέα είχε κατηγορήσει τον Λιμ, ο οποίος υπηρετούσε σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον Καναδά, για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος.


«Ο Χιεόν Σου Λιμ, καναδός πολίτης, αποφυλακίστηκε με αναστολή [της ποινής] λόγω της κατάστασης της υγείας του σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Δικαστηρίου της ΛΔΒΚ την 9η Αυγούστου 2017, για ανθρωπιστικούς λόγους», μετέδωσε το KCNA, χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία της χώρας, Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας.


Η οικογένεια του Λι άρχισε να ανησυχεί περισσότερο για την κατάσταση της υγείας του μετά τον θάνατο, τον Ιούνιο, του αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος κρατείτο στη Βόρεια Κορέα επί 17 μήνες.


Ο Γουόρμπιερ, που είχε καταδικαστεί πέρυσι σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών επειδή αποπειράθηκε να κλέψει προπαγανδιστικό υλικό από το ξενοδοχείο του στη διάρκεια μιας περιοδείας, αποφυλακίστηκε από την Β. Κορέα όντας σε κώμα. Πέθανε σε νοσοκομείο στο Σινσινάτι μερικές μόλις μέρες μετά τον επαναπατρισμό του. Οι περιστάσεις υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατός του παραμένουν ασαφείς.


Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κρατά τρεις Αμερικανούς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει τα ταξίδια πολιτών των ΗΠΑ στη χώρα, που τελεί υπό διεθνή απομόνωση, αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο.


Η εκκλησία του Λιμ, που βρίσκεται στην περιοχή του Τορόντο, ανέφερε πως είχε επισκεφθεί τη Β. Κορέα περισσότερες από 100 φορές από το 1997 και βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ορφανοτροφείο και ένα νηπιαγωγείο. Πέρυσι ο Λιμ δήλωσε στο CNN πως περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα ανοίγοντας τρύπες σε ένα στρατόπεδο εργασίας όπου δεν είχε δει άλλους κρατούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM