Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε μαχητή του ΙΚ που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση

Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε μαχητή του ΙΚ που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση Facebook Twitter
1

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι αρνήθηκε να δεχτεί στη χώρα έναν Γεωργιανό, που φέρεται ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ο οποίος χρειαζόταν να υποβληθεί κατεπειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, επικαλούμενο "σημαντικούς κινδύνους" για την ασφάλεια της χώρας.

Ο Τεμιρλάν Μ., 19 ετών, που θεωρείται συνεργάτης του Τσετσένου Αχμέντ Τσατάγιεφ, του εγκέφαλου της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το 2016, τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 26 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Γεωργία, σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung.

Οι γεωργιανές αρχές επικοινώνησαν με τις αντίστοιχες της Αυστρίας και ζήτησαν να μεταφερθεί ο νεαρός άνδρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε πέσει σε κώμα, σε νοσοκομείο της Βιέννης για να χειρουργηθεί. Όμως, η αυστριακή κυβέρνηση αρνήθηκε αυτό το αίτημα, όπως είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα.

Η άφιξη του Τεμιρλάν Μ. στη Βιέννη θα συνεπαγόταν "σημαντικούς κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια" της Αυστρίας, υπογράμμισε το υπουργείο, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη απόπειρα απελευθέρωσής του ή για κάποιον εκβιασμό, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο οι αρχές.

Ο Τσατάγιεφ, που σκοτώθηκε τον Νοέμβριο από Γεωργιανούς αστυνομικούς στην Τιφλίδα, έζησε στη Βιέννη από το 2003 μέχρι το 2011. Τότε έφυγε για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία. Θεωρείται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον Ιούνιο του 2016, όπου σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση του χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια