Η Apple αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων -Λόγω πληθωρισμού, συνδικαλισμού και ανταγωνιστικότητας

σήμα της Apple Facebook Twitter
Φωτ: zhang kaiyv on Unsplash
0

Σε αυξήσεις μισθών θα προχωρήσει η Apple σε προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, τις προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης μεταξύ των εργαζομένων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία ανακοίνωσε στο προσωπικό, την Τετάρτη, ότι η ωριαία αμοιβή στους εργαζομένους λιανικής στις ΗΠΑ θα αυξηθεί στα 22 δολάρια ανά ώρα ή περισσότερο –αύξηση μεγαλύτερη του 45% από το 2018.

Η εταιρεία θα προχωρήσει επίσης σε ορισμένες ετήσιες αυξήσεις έως τον Ιούλιο και όχι το φθινόπωρο.

Η Apple ανακοίνωσε τις αλλαγές μια εβδομάδα μετά από μια παρόμοια πρωτοβουλία της Microsoft. Τις πληροφορίες μετέδωσε για πρώτη φορά η Wall Street Journal.

Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε συνδυασμό με τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και την τηλεργασία έχουν προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, με το προσωπικό να δείχνει έτοιμο να σταθεί απέναντι από τους εργοδότες και να πιέσει ενάντια στις πολιτικές που τους αναγκάζουν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Το προσωπικό της Apple αρχίζει να αποκτά φωνή και να μιλά για τις συνθήκες εργασίας σε ορισμένα καταστήματά της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Grand Central στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας μια διαδικασία σύστασης συνδικάτων.

Οι εργαζόμενοι δημιούργησαν το Fruit Stand Workers United για να μαζέψει υπογραφές και να απαιτήσει «καλύτερους μισθούς, επιδόματα και συνθήκες εργασίας από την Apple». Οι εργαζόμενοι ανέφεραν τον αντίκτυπο της Covid-19 και του πληθωρισμού, ο οποίος έφτασε σε υψηλό 40 ετών, αγγίζοντας το 8,3% τον Απρίλιο.

«Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε μια αλλαγή της ισορροπίας όσον αφορά τις προσλήψεις και την αναζήτηση νέων θέσεων εργασίας, όπου η εξουσία βρίσκεται τώρα πολύ περισσότερο στα χέρια των περιζήτητων εργαζομένων από οπουδήποτε αλλού», είπε o Γκρεγκ Σέλκερ, διευθύνων σύμβουλος στη δικηγορική εταιρεία Stanton Chase.

Με πληροφορίες Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ