Η Αίγυπτος έβγαλε το δικό της πόρισμα: Δεν έριξαν τρομοκράτες το ρωσικό Airbus

Η Αίγυπτος έβγαλε το δικό της πόρισμα: Δεν έριξαν τρομοκράτες το ρωσικό Airbus Facebook Twitter
1

Παρά την παραδοχή των Ρώσων και τις ανακοινώσεις για τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε στην πτώση του ρωσικού Airbus στο Σινά, η αιγυπτιακή επιτροπή των εμπειρογνώμων που διερεύνησε το δυστύχημα, συμπέρανε ότι δεν βρέθηκε κάτι που να αιτιολογεί αυτή την άποψη.

Το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας,  ότι «η τεχνική ερευνητική επιτροπή μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι που να υποδεικνύει παράνομη ή τρομοκρατική ενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος είχε συντριβεί στις 31 Οκτωβρίου, ενώ πετούσε πάνω από την χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες.

Το ρωσικό πόρισμα αναφέρει ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα λόγω βόμβας που εξερράγη κατά την πτήση του, ενώ την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ISIS που έδωσε στη δημοσιότητα και video με την βόμβα που ήταν κρυμμένη σε κουτάκι αναψυκτικού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δε βλέπω κάποια πηγή για το πόρισμα (το οποίο υποθέτω θα είναι στα αραβικά), αλλά γίνεται να μη προτείνουν τη δική τους εκδοχή για το ποιά ήταν η αιτία της συντριβής; Τα αεροπλάνα δεν πέφτουν έτσι τυχαία.Αντίθετα, σε περιπτώσεις εκρηκτικών, το αεροπλάνο διαλύεται στον αέρα και όχι στο έδαφος, υπάρχουν ίχνη της ουσίας στα συντρίμμια και τα μεταλλικά κομμάτια έχουν διαρραγεί με τέτοιο τρόπο που φαίνεται πως κάτι τα παραμόρφωσε από "μέσα". Είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες περιπτώσεις στη διερεύνηση μιας συντριβής.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ