Η 19χρονη πιλότος Zara Rutherford ξεκίνησε το ταξίδι της- Θα πετάξει μόνη της σε ολόκληρο τον κόσμο

Η 19χρονη πιλότος Zara Rutherford ξεκίνησε το ταξίδι της- Θα πετάξει μόνη της σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Instagram
0

Μία 19χρονη πιλότος ξεκίνησε την απόπειρά της να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα πετάξει μόνη της σε όλο τον κόσμο.

Η Zara Rutherford ξεκίνησε την τρίμηνη περιπέτειά της από το Kortrijk στο Βέλγιο λίγο πριν τις 10:00 τοπική ώρα με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω του καιρού.

Έκανε την πρώτη της στάση στο Popham Airfield στο Hampshire στις 11:30. Η πρώην μαθήτρια του St Swithun's School, στο Winchester, στοχεύει να πετάξει σε πάνω από 52 χώρες και να διασχίσει τον ισημερινό δύο φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Η Αμερικανίδα Shaesta Waiz, είναι η τωρινή κάτοχος του ρεκόρ. Ήταν 30 ετών όταν το πέτυχε το 2017. Ο νεότερος άντρας κάτοχος του αντίστοιχου ρεκόρ είναι 18 ετών.

Η προετοιμασία της Zara Rutherford περιελάμβανε ειδική εκπαίδευση καθώς και συντήρηση του αεροπλάνου της.

Το ταξίδι της έχει 70 προγραμματισμένες στάσεις με 19 ημέρες ανάπαυσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Kortijk του Βελγίου στις 4 Νοεμβρίου.

Η νεαρή πιλότος, που ζει στο Βέλγιο, είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι τα απομακρυσμένα μέρη όπως η βόρεια Ρωσία ή η Γροιλανδία.

«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν εκεί, οπότε αν κάτι πάει στραβά θα βρεθώ σε μια άβολη κατάσταση», είπε.

Η 19χρονη πέρασε πέντε χρόνια στο St Swithun's School, το οποίο είναι ένας από τους χορηγούς του ταξιδιού της .

Η διευθύντρια  Jane Gandee είπε ότι η πρώην μαθήτριά της είναι μία «νεαρή γυναίκα με αποφασιστικότητα, πρωτοβουλία και υγιή αδιαφορία για τα στερεότυπα».

«Έχει συνειδητοποιήσει πώς τα κορίτσια και οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε ορισμένους τομείς της ζωής, ιδιαίτερα στην αεροπορία, την επιστήμη και την τεχνολογία και ήθελε να κάνει κάτι για να το ανατρέψει», πρόσθεσε.

Η 19χρονη, που προέρχεται από οικογένεια πιλότων, ξεκίνησε την εκπαίδευση όταν ήταν 14 ετών και πήρε την άδεια χειριστή το 2020.

Πετάει με ένα Shark UL - ένα εξαιρετικά ελαφρύ αεροσκάφος που κατέχει πολλά ρεκόρ ταχύτητας.

Θα πετάξει στο Wick, μέσω του Aberdeen, προτού κατευθυνθεί κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Το δρομολόγιό της θα συνεχίσει στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προς τη Νότια Αμερική πριν αναχωρήσει αφού πρώτα περάσει από Αλάσκα, Ρωσία, Ανατολική και Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή για να καταλήξει στην Ευρώπη.

Η διαδρομή έχει επιλεγεί για να πληροί τις απαιτήσεις των Ρεκόρ Γκίνες για να είναι μια «πτήση σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM