Η 19χρονη πιλότος Zara Rutherford ξεκίνησε το ταξίδι της- Θα πετάξει μόνη της σε ολόκληρο τον κόσμο

Η 19χρονη πιλότος Zara Rutherford ξεκίνησε το ταξίδι της- Θα πετάξει μόνη της σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Instagram
0

Μία 19χρονη πιλότος ξεκίνησε την απόπειρά της να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα πετάξει μόνη της σε όλο τον κόσμο.

Η Zara Rutherford ξεκίνησε την τρίμηνη περιπέτειά της από το Kortrijk στο Βέλγιο λίγο πριν τις 10:00 τοπική ώρα με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω του καιρού.

Έκανε την πρώτη της στάση στο Popham Airfield στο Hampshire στις 11:30. Η πρώην μαθήτρια του St Swithun's School, στο Winchester, στοχεύει να πετάξει σε πάνω από 52 χώρες και να διασχίσει τον ισημερινό δύο φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Η Αμερικανίδα Shaesta Waiz, είναι η τωρινή κάτοχος του ρεκόρ. Ήταν 30 ετών όταν το πέτυχε το 2017. Ο νεότερος άντρας κάτοχος του αντίστοιχου ρεκόρ είναι 18 ετών.

Η προετοιμασία της Zara Rutherford περιελάμβανε ειδική εκπαίδευση καθώς και συντήρηση του αεροπλάνου της.

Το ταξίδι της έχει 70 προγραμματισμένες στάσεις με 19 ημέρες ανάπαυσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Kortijk του Βελγίου στις 4 Νοεμβρίου.

Η νεαρή πιλότος, που ζει στο Βέλγιο, είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι τα απομακρυσμένα μέρη όπως η βόρεια Ρωσία ή η Γροιλανδία.

«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν εκεί, οπότε αν κάτι πάει στραβά θα βρεθώ σε μια άβολη κατάσταση», είπε.

Η 19χρονη πέρασε πέντε χρόνια στο St Swithun's School, το οποίο είναι ένας από τους χορηγούς του ταξιδιού της .

Η διευθύντρια  Jane Gandee είπε ότι η πρώην μαθήτριά της είναι μία «νεαρή γυναίκα με αποφασιστικότητα, πρωτοβουλία και υγιή αδιαφορία για τα στερεότυπα».

«Έχει συνειδητοποιήσει πώς τα κορίτσια και οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε ορισμένους τομείς της ζωής, ιδιαίτερα στην αεροπορία, την επιστήμη και την τεχνολογία και ήθελε να κάνει κάτι για να το ανατρέψει», πρόσθεσε.

Η 19χρονη, που προέρχεται από οικογένεια πιλότων, ξεκίνησε την εκπαίδευση όταν ήταν 14 ετών και πήρε την άδεια χειριστή το 2020.

Πετάει με ένα Shark UL - ένα εξαιρετικά ελαφρύ αεροσκάφος που κατέχει πολλά ρεκόρ ταχύτητας.

Θα πετάξει στο Wick, μέσω του Aberdeen, προτού κατευθυνθεί κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Το δρομολόγιό της θα συνεχίσει στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προς τη Νότια Αμερική πριν αναχωρήσει αφού πρώτα περάσει από Αλάσκα, Ρωσία, Ανατολική και Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή για να καταλήξει στην Ευρώπη.

Η διαδρομή έχει επιλεγεί για να πληροί τις απαιτήσεις των Ρεκόρ Γκίνες για να είναι μια «πτήση σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To BBC ετοιμάζει αφιέρωμα στον Μάικλ Μόσλι που πέθανε στη Σύμη- Πώς βιώνει την απώλεια η σύζυγός του

Διεθνή / To BBC ετοιμάζει αφιέρωμα στον Μάικλ Μόσλι που πέθανε στη Σύμη- Πώς βιώνει την απώλεια η σύζυγός του

Η σύζυγος και η μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, η οποία ήταν παντρεμένη με τον τηλεοπτικό γιατρό για σχεδόν 40 χρόνια μίλησε για τις άσχημες και τις όμορφες ημέρες μετά τον θάνατο του παρουσιαστή του BBC
LIFO NEWSROOM