Χιονοπτώσεις ρεκόρ και βροχοπτώσεις πλήττουν τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ

Χιονοπτώσεις ρεκόρ και βροχοπτώσεις πλήττουν τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ Facebook Twitter
To Yachats στο Όρεγκον σήμερα
0


Χιονοπτώσεις ρεκόρ και βροχοπτώσεις έπληξαν τις δυτικές ΗΠΑ σήμερα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών, ενώ θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές, γνωστοποίησαν μετεωρολόγοι.


Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα εκδόθηκαν σε περιοχές της Καλιφόρνιας, του Κολοράντο, του Ουαϊόμινγκ και της Γιούτας, που εδώ και ημέρες πλήττονται από χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.


Η Καλιφόρνια, όπου η ξηρασία των τελευταίων 5 ετών έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα καταστροφικών πυρκαγιών, δίνει μάχη με τις πλημμύρες που ακολούθησαν τις σφοδρές βροχοπτώσεις νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Τα ποτάμια αναμένεται να υπερχειλίσουν στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της πολιτείας σε επίπεδα που τελευταία φορά καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2005, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Οι χιονοπτώσεις στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα προβλέπεται να είναι διπλάσιες του μηνιαίου μέσου όρου τον μήνα Ιανουάριο.
Την ίδια ώρα, χιονοθύελλες σάρωσαν το Όρεγκον, που επίσης βρέθηκε αντιμέτωπο με την ξηρασία πέρυσι, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και εθνικές οδοί.


Στο Μέντφορντ, στο Όρεγκον, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά σε μία ημέρα, ένα ρεκόρ σε διάστημα 24 ωρών τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KTVL News 10.


Ένα 8χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε στην παραθαλάσσια πόλη Ότις στο Όρεγκον, όταν μια καταιγίδα συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις σάρωσε την περιοχή κι ένα δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε το σπίτι της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε το CBS.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM
Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM