Χένρι Κίσινγκερ: «Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον πρώτο»

Χένρι Κίσινγκερ: «Ο Δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον πρώτο» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

 «Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον πρώτο», αναφέρει ο Χένρι Κίσινγκερ.

Ο βετεράνος διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ, όπως αναφέρει η El Mundo, μιλάει για την πολιτική με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ηγεσία». «Ο Πούτιν έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου», προειδοποιεί σε αυτή τη συνομιλία του με τον Νάιλ Φέργκιουσον.

Ο Χένρι Κίσινγκερ εξήγησε γιατί ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι πιο επικίνδυνος από τον πρώτο. Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ξεκαθάρισε ότι οι βασικοί συμμετέχοντες θα είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον προφανές ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Κίνα διαθέτουν συγκρίσιμους οικονομικούς πόρους. Αυτό δεν συνέβαινε κατά τη διάρκεια του πρώτου Ψυχρού Πολέμου, τόνισε.

Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον είναι πλέον οι αντίπαλοι, υποστηρίζει. Ο Χένρι Κίσινγκερ προέτρεψε «να μην περιμένουμε μέχρι να εκδυτικοποιηθεί η Κίνα».

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ουκρανία προς μια στρατιωτική λύση στη σύγκρουση. Ο σημερινός αντίπαλος της Ρωσίας θα πρέπει να γίνει ένα ουδέτερο κράτος, όχι ένα «ευρωπαϊκό σύνορο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από El Mundo

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM