Χάκερ στην «υπηρεσία» των μαθητών: Σαμποτάριζαν διαδικτυακά μαθήματα για να γελάσουν

Χάκερ στην «υπηρεσία» των μαθητών: Σαμποτάριζαν διαδικτυακά μαθήματα για να γελάσουν Facebook Twitter
EPA/ANDREA FASANI
0

Τρεις νεαροί χάκερ, οι οποίοι παρεμπόδιζαν «συστηματικά» τα διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ιταλία, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Το έκαναν για πλάκα και για να βοηθήσουν μαθητές που ήθελαν να αποφύγουν κάποια εξέταση», εξήγησε ο Ρομπέρτο Σουρλινέλι, εκπρόσωπος της μονάδας αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Γένοβα.

Οι τρεις ύποπτοι «σαμποτάρισαν» δεκάδες μαθήματα σε όλη τη χώρα, ενώ είχαν διαφημίσει τις «υπηρεσίες» τους στο Telegram και στο Instagram, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μερικές φορές ζητούσαν χρήματα, όμως οι αρχές δεν βρήκαν κάποια απόδειξη ότι τους καταβλήθηκε πράγματι κάποιο ποσό.

Δεν περίμεναν επίσης ότι η αστυνομία θα ασχολούταν μαζί τους. «Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα […] ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα μείνει ατιμώρητη», είπε ο Σουρλινέλι, αν και παραδέχτηκε ότι άλλοι χάκερ μπορεί να «γλίτωσαν» από την τσιμπίδα του νόμου.

Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες στη Γένοβα είναι 20 ετών και ο τρίτος είναι ανήλικος. Όλοι τους παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και κατηγορούνται για «σαμποτάζ» δημόσιας υπηρεσίας και μη εγκεκριμένη είσοδο σε πληροφοριακά συστήματα, όμως είναι μάλλον απίθανο να σταλούν στη φυλακή.

Όπως εξήγησε ο Σουρλινέλι, πρόκειται για νέους που «δεν αντιλαμβάνονταν τη σοβαρότητα των πράξεών τους» και δεν είχαν διαπράξει άλλα αδικήματα στο παρελθόν.

Στην Ιταλία, όπου περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω της υγειονομικής κρίσης. Την περασμένη εβδομάδα τα σχολικά ιδρύματα έκλεισαν και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Την Κυριακή, εκπρόσωποι των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, διαδήλωσαν σε περισσότερες από 30 πόλεις ζητώντας να ξαναρχίσουν αμέσως τα μαθήματα δια ζώσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM