ΒΑΣΕΙΣ 2024

H Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

H Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή νέου εργοστασίου στην Τουρκία. Αιτία η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδου του αυτοκινήτου.

«Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε σχέση με πριν από τον κορωνοϊό», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου που σχεδίαζε να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Σμύρνη, δημιουργώντας 4.000 θέσεις εργασίας.

Ήδη την περασμένη χρονιά ο όμιλος Volkswagen είχε αναβάλει την απόφαση για την επένδυση, αφότου η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία. Τώρα, το σχέδιο εγκαταλείπεται οριστικά, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Volkswagen.

Η Volkswagen- όπως γενικότερα ο κλάδος- επλήγη σοβαρά κατά το πρώτο μέρος του έτους από τις συνέπειες της πανδημίας, που προκάλεσε δραστική μείωση των πωλήσεων. Πάντως, εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη της ζήτησης, ο όμιλος αποφάσισε να τερματίσει το σχήμα της αναγκαστικής άδειας για το σύνολο των γερμανικών εργοστασίων από σήμερα.

Η κρίση του κλάδου του αυτοκινήτου, πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, απειλεί μακροπρόθεσμα 100.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα στον τομέα Φερντινάντ Ντουντενχόφερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόσχα: Η Πλατεία Ευρώπης μετονομάζεται σε Πλατεία Ευρασίας

Διεθνή / Μόσχα: Η Πλατεία Ευρώπης μετονομάζεται σε Πλατεία Ευρασίας

Η απόφαση του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, για τη μετονομασία ακολουθεί την αφαίρεση των σημαιών 48 ευρωπαϊκών χωρών από την πλατεία τον Μάρτιο του 2023, περίπου 13 μήνες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Διεθνή / Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Έξι ακτιβιστές έκοψαν τμήμα της περίφραξης με πένσες και έφτασαν με τα πόδια, ποδήλατα και σκέιτμπορντ σε διάφορα σημεία γύρω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Μια από τις πρώτες θεωρίες υποστήριξε ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα πέρασε μέσα από μια οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία σπασμένη οθόνη
LIFO NEWSROOM