H Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

H Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή νέου εργοστασίου στην Τουρκία. Αιτία η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδου του αυτοκινήτου.

«Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε σχέση με πριν από τον κορωνοϊό», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου που σχεδίαζε να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Σμύρνη, δημιουργώντας 4.000 θέσεις εργασίας.

Ήδη την περασμένη χρονιά ο όμιλος Volkswagen είχε αναβάλει την απόφαση για την επένδυση, αφότου η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία. Τώρα, το σχέδιο εγκαταλείπεται οριστικά, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Volkswagen.

Η Volkswagen- όπως γενικότερα ο κλάδος- επλήγη σοβαρά κατά το πρώτο μέρος του έτους από τις συνέπειες της πανδημίας, που προκάλεσε δραστική μείωση των πωλήσεων. Πάντως, εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη της ζήτησης, ο όμιλος αποφάσισε να τερματίσει το σχήμα της αναγκαστικής άδειας για το σύνολο των γερμανικών εργοστασίων από σήμερα.

Η κρίση του κλάδου του αυτοκινήτου, πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, απειλεί μακροπρόθεσμα 100.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα στον τομέα Φερντινάντ Ντουντενχόφερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM