H Τουρκία αρνείται πως αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα

H Τουρκία αρνείται πως αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αρνήθηκε ότι έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα, στον απόηχο των μέτρων που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση. για το ζήτημα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu, ο ίδιος σημείωσε ότι σε διάστημα 8 μηνών πέρυσι, έφτασαν στην Ελλάδα συνολικά 30.842 μετανάστες, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 29.025, κάνοντας λόγο για πτώση 6%.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχούσε για την Τουρκία όσο η Ελλάδα, θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σημείωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν από τη διμερή συνάντησή του με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.

«Θεωρώ ότι ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα με πολύ περισσότερη προσοχή απ'ό,τι η ΕΕ», επεσήμανε ακόμη, διαψεύδοντας ότι η μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Οι δηλώσεις αυτές από μέρους της τουρκικής κυβέρνησης έρχονται την ώρα που στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες, το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία και ανακοίνωσε σειρά μέτρων, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το περασμένο Σάββατο.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μετακίνησης 1.500 αιτούντων άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες, οι οποίοι διέμεναν κυρίως στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προκειμένου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετακινηθούν σε δομές της βόρειας Ελλάδας. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια