H Τουρκία αρνείται πως αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα

H Τουρκία αρνείται πως αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αρνήθηκε ότι έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα, στον απόηχο των μέτρων που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση. για το ζήτημα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu, ο ίδιος σημείωσε ότι σε διάστημα 8 μηνών πέρυσι, έφτασαν στην Ελλάδα συνολικά 30.842 μετανάστες, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 29.025, κάνοντας λόγο για πτώση 6%.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχούσε για την Τουρκία όσο η Ελλάδα, θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σημείωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν από τη διμερή συνάντησή του με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.

«Θεωρώ ότι ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα με πολύ περισσότερη προσοχή απ'ό,τι η ΕΕ», επεσήμανε ακόμη, διαψεύδοντας ότι η μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Οι δηλώσεις αυτές από μέρους της τουρκικής κυβέρνησης έρχονται την ώρα που στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες, το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία και ανακοίνωσε σειρά μέτρων, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το περασμένο Σάββατο.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μετακίνησης 1.500 αιτούντων άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες, οι οποίοι διέμεναν κυρίως στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προκειμένου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετακινηθούν σε δομές της βόρειας Ελλάδας. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια