H γραμματέας του Γκέμπελς μιλάει για το πρώην αφεντικό της

H γραμματέας του Γκέμπελς μιλάει για το πρώην αφεντικό της Facebook Twitter
0

Η Brunhilde Pomsel, πρώην γραμματέας του Γιόζεφ Γκέμπελς, υπεύθυνου της ναζιστικής προπαγάνδας, έσπασε τη σιωπή της μετά από 66 χρόνια και τώρα, σε ηλικία 100 χρονών, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Der Bild για την παλιά της δουλειά.

Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων ανέσυρε μνήμες από την εποχή που ο Χίτλερ πάλευε να κάνει το Βερολίνο και την υπόλοιπη Γερμανία "Judenfrei", δηλαδή "ελεύθερο από Εβραίους".

Η Brunhilde δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον δόκτωρα Γκέμπελς. Τον αποκαλεί "κρύο και απόμακρο" και "τέρας", συμπληρώνοντας: "Δε μπορούσες να τον πλησιάσεις. Ποτέ του δεν μου έκανε μία προσωπική ερώτηση. Δε νομίζω ότι ποτέ έμαθε πως με λένε. Την γλίτωσε με την αυτοκτονία. Ήξερε πως θα καταδικαζόταν σε θάνατο από τους Συμμάχους. Η αυτοκτονία του ήταν αποτέλεσμα δειλίας, αλλά ηταν κι έξυπνη γιατί ήταν από τους λίγους που είχαν συνειδητοποιήσει τι τους περίμενε".

Ο Γκέμπελς πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του, Μάγδα, και μετά αυτοκτόνησε. Πριν από αυτό όμως, οι δύο γονείς ανάγκασαν τα έξι τους παιδιά να καταπιούν κυάνιο, για να μη μεγαλώσουν σε μία Γερμανία χωρίς ναζισμό. Σύμφωνα μ'αυτούς που βρήκαν τα πτώματα, η μεγαλύτερή τους κόρη, που ήταν 12 χρονών, προσπάθησε να αντισταθεί όταν κατάλαβε τι συμβαίνει. Η Brunhilde λέει για τον εαυτό της: "Γράφτηκα στο κόμμα το 1933-γιατί όχι; Όλοι αυτό έκαναν." Αρνείται όμως ότι ήξερε οτιδήποτε για το Ολοκαύτωμα και το δικαιολογεί ως εξής: ο Γκέμπελς δεν αποτύπωνε ποτέ τέτοια ζητήματα στο χαρτί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM