H EE καταδικάζει την απόφαση Τραμπ για τα ταξίδια από Ευρώπη - «Μονομερής και χωρίς διαβούλευση»

H EE καταδικάζει την απόφαση Τραμπ για τα ταξίδια από Ευρώπη - «Μονομερής και χωρίς διαβούλευση» Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις επόμενες τριάντα ημέρες - αρχής γενομένης από αύριο, Παρασκευή.

Σε κοινή ανακοίνωση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ επέκριναν τον Αμερικανό πρόεδρο για τη λήψη μιας απόφαση χωρίς πρότερη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους.

«Ο κορωνοϊός είναι μία παγκόσμια κρίση, όχι περιορισμένη σε μία ήπειρο, κι αυτό απαιτεί συνεργασία αντί για μονομερή δράση» τονίζεται στην ανακοίνωση που συμπληρώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει το γεγονός πως η απόφαση των ΗΠΑ για ταξιδιωτική απαγόρευση ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση».

Όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Αμερικανός πρόεδρος, αναστέλλονται για 30 ημέρες όλες οι αφίξεις από 26 ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Αρχικά δήλωσε πως τα ταξιδιωτικά μέτρα αφορούν τόσο τις πολιτικές όσο και τις εμπορικές πτήσεις, ωστόσο λίγο αργότερα ανασκεύασε, λέγοντας πως «ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά».

Η απόφαση Τραμπ επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στην Ευρώπη που κάνουν αγώνα δρόμου να επιστρέψουν προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, αύριο Παρασκευή, ενώ ασαφές είναι τι θα ισχύσει με εκείνους των οποίων οι πτήσεις θα ακυρωθούν. Αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και όλες οι εμπλεκόμενες με τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις βιομηχανίες που ήδη έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ετοιμάζονται για σοβαρότερες επιπτώσεις.

Με πληροφορίες από Bloomberg/NYT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM