H AstraZeneca «απαντά» στη μήνυση της Κομισιόν: Αβάσιμες οι νομικές ενέργειες της ΕΕ

H AstraZeneca «απαντά» στη μήνυση της Κομισιόν: Αβάσιμες οι νομικές ενέργειες της ΕΕ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Αβάσιμες χαρακτηρίζει η AstraZeneca τις νομικές ενέργειες σε βάρος της που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε «απάντηση» της φαρμακοβιομηχανίας στην Κομισιόν, η οποία την μηνύει για καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου κατά της covid-19.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία δεσμεύτηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως έχει «τηρήσει πλήρως» τη συμφωνία.

«Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά η AstraZeneca.

Τι υποστηρίζει η Κομισιόν

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη νομικές διαδικασίες κατά της AstraZeneca, επειδή η εταιρεία δεν τήρησε τη σύμβασή της για την προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Επιπλέον, η ΕΕ ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν είχε «αξιόπιστο» σχέδιο έγκαιρης παράδοσης των εμβολίων.

«Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή μια νομική διαδικασία κατά της AstraZeneca», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι και τα 27 κράτη της ΕΕ υποστήριξαν την κίνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM