Ξυλοκοπούσε «ξανά και ξανά» τον τυφλό σύζυγό της με ξύλινο ξίφος σαμουράι

Γυναίκα ξυλοκοπούσε «ξανά και ξανά» τον τυφλό σύζυγό της με ξύλινο ξίφος σαμουράι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/ANDY RAIN
0

Μια 50χρονη γυναίκα φυλακίστηκε επειδή ξυλοκόπησε επανειλημμένα τον τυφλό σύζυγό της με ένα ξύλινο ξίφος και διάφορα άλλα όπλα. 

Η Ντόνα Μουρ, που χρησιμοποιούσε επίσης το επίθετο Γουάιτ, παντρεύτηκε τον άντρα λιγότερα από ένα χρόνο μετά την γνωριμία τους, το 2018, και εκείνος μετακόμισε στο σπίτι της, στο Κένταλ της Αγγλίας. 

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η 50χρονη ξυλοκοπούσε τον σύζυγό της με ένα ξύλινο ξίφος σαμουράι και τα χέρια της, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα οστά. 

Η γυναίκα παραδέχθηκε τρεις σωματικές επιθέσεις και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης, ενώ δήλωσε επίσης ένοχη για την επίθεση σε έναν υπάλληλο του τμήματος επειγόντων περιστατικών και της δόθηκε περιοριστική εντολή τριών ετών. 

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της ήταν τυφλός και χρειαζόταν μπαστούνι ενώ αντιμετώπιζε κι άλλες δυσκολίες. «Τα χτυπήματα έρχονταν απανωτά οπότε δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να την σταματήσω ή να προστατεύσω τον εαυτό μου», ανέφερε σε κατάθεση στην αστυνομία. 

Η Ντόνα Μουρ κατάφερε στον σύζυγό της κάταγμα την μύτη, το δάχτυλο ενώ του βγήκε επίσης ένα δόντι. 

«Επιδεινώθηκε στη διάρκεια του lockdown»

Σύμφωνα με τις καταθέσεις στη δίκη, ο άντρας έχασε επαφές με συγγενείς και φίλους αφότου η Μουρ πήρε στα χέρια την σχέση τους. 

Όταν άρχισαν να ανησυχούν για εκείνος, ένας υπάλληλος φιλανθρωπικής τηλεφώνησε στο σπίτι της και είδε ξερό αίμα γύρω από το στόμα του και γρατζουνιές στο πρόσωπο, τα χέρια και τα μπράτσα του. 

Οι αστυνομικοί τον επισκέφτηκαν στη συνέχεια τον Μάιο του 2020 αλλά η Μουρ τούς είπε ότι είχε κορωνοϊό. Όταν ένας αστυνομικός κάλεσε ασθενοφόρο, η Μουρ του έριξε σπρέι αεροζόλ.

Ο σύζυγός της είπε αργότερα στην αστυνομία πως οι επιθέσεις ξεκίνησαν γύρω στον Νοέμβριο του 2019, και πως η κατάσταση «επιδεινώθηκε στη διάρκεια του lockdown». 

«Στη διάρκεια των επιθέσεων, τον χτυπούσε με τα χέρια της και στη συνέχεια με διάφορα όπλα. Η ειρωνεία είναι πως το όπλο που επέλεξε ήταν ένα ξύλινο σπαθί σαμουράι, το οποίο του είχε δώσει ο πατέρας του και κατασχέθηκε. Τον χτυπούσε "ξανά και ξανά" με την άκρη του ξίφους στα χέρια, την πλάτη, τα πόδια και τα οπίσθια», ανέφερε το κατηγορητήριο. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM