Γουάινστιν: Δήλωσε αθώος σε δικαστήριο του Λος Άντζελες- 11 κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Harvey Weinstein Pleads Not Guilty to Sexual Assaults in Los Angeles Courtroom Facebook Twitter
EPA
0

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στο Λος Άντζελες και δήλωσε αθώος για τις 11 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ εμφανίστηκε με αναπηρική καρέκλα και τα χέρια του δεμένα στο στήριγμα του βραχίονα. Μίλησε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης, όταν ο δικαστής Sergio Tapia του ευχήθηκε «καλή τύχη».

«Ευχαριστώ πολύ», απάντησε εκείνος.

Ο παραγωγός εκδόθηκε από τη Νέα Υόρκη την Τρίτη, και κρατείται στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Ο δικηγόρος του, Mark Werksman, ζήτησε ιατρική αξιολόγηση κατά την ακρόαση ενώ είπε επίσης ότι θα καταθέσει σχετικό έγγραφο, αμφισβητώντας τρεις από τις 11 κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη δίκη εντός 120 ημερών, αν και οι προδικαστικές προτάσεις φαίνεται να παρατείνουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2020 και η ποινή φυλάκισης ορίστηκε στα 23 χρόνια. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο δικαστής έλαβε μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων που του αρνήθηκαν το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.

Στην υπόθεση του Λος Άντζελες, ο Γουάινστιν αντιμετωπίζει καταγγελίες από πέντε γυναίκες που χρονολογούνται πάνω από 10 χρόνια. Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει θεωρητικά ανώτατο όριο 140 ετών φυλάκισης.

Η δίκη του Λος Άντζελες έχει ήδη καθυστερήσει επανειλημμένα λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. Τα δικαστήρια έχουν πλέον ξαναρχίσει να διεξάγουν ποινικές δίκες, αν και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε αρκετές υποθέσεις.

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν πολεμούσαν κατά της έκδοσής του στην πολιτεία του Λος Άντζελες από τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν υποβάλει τα κατάλληλα έγγραφα και ότι ο πελάτης τους χρειαζόταν θεραπεία στο Wende Correctional Facility, κοντά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, για προβλήματα που είχε στα μάτια.

Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες και ο εισαγγελέας διαβεβαίωσαν ότι ο Γουάινστιν μπορεί να λάβει επαρκή ιατρική περίθαλψη ενώ κρατείται στη μονάδα Twin Towers.

Υποθέτοντας ότι η καταδικαστική απόφαση της Νέας Υόρκης δεν ανατρέπεται, ο Γουάινστιν θα σταλεί πίσω στη Νέα Υόρκη για να εκτελέσει το υπόλοιπο της ποινής του μετά τη δίκη του Λος Άντζελες.

Με πληροφορίες του Variety

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

«Αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ