Google Maps: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε τρένα, λεωφορεία και μετρό

Google Maps: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε τρένα και μετρό Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Google επεκτείνει το δίκτυο των πόλεων, που περιλαμβάνονται στη λειτουργία των Goolge Maps, η οποία προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο αριθμός των πόλεων που καλύπτει η εφαρμογή αυξάνεται από περίπου 200 σήμερα, σε «πάνω από 10.000 φορείς διέλευσης σε 100 χώρες», όπως αναφέρει η εταιρεία.

Εκτός από τον συνωστισμό, η εταιρεία αναφέρει ότι οι Google Μaps ενημερώνονται επίσης για να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες μετακινήσεις του χρήστη.

Οι πληροφορίες για τον συνωστισμό από την Google Maps ξεκίνησαν αρχικά πριν από την πανδημία το 2019, αλλά τα μέτρα για κοινωνική απόσταση έκαναν την εφαρμογή πιο σημαντική από ποτέ.

Οι πληροφορίες για το πλήθος κόσμου στα ΜΜΜ δημιουργούνται από την συγκέντρωση δεδομένων από το  ιστορικό της τοποθεσίας, καθώς και από την αναφορά χρηστών των Google Maps. Η Google αναφέρει ανώνυμα τα δεδομένα ιστορικού της τοποθεσίας που χρησιμοποιούνται.

Εκτός από την ενίσχυση των προβλέψεων για τον συνωστισμό σε περισσότερες πόλεις, η Google καθιστά τις πληροφορίες επίσης πιο αναλυτικές σε ό,τι αφορά στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ.

Σε αυτές τις πόλεις, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πόσο πλήθος κόσμου έχουν οι μεμονωμένες αμαξοστοιχίες αντί για τον γενικό πληθυσμό που κινείται εκείνη τη στιγμή στην γραμμή του τρένου ή του μετρό.

Η εφαρμογή λειτουργεί χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από τους ίδιους τους φορείς διέλευσης ενώ η Google σχεδιάζει να επεκτείνει τη δυνατότητα σε περισσότερες πόλεις σύντομα.

Προσθέτει δε και μερικές νέες λειτουργίες στην ενότητα Timeline των Google Maps για Android, η οποία είναι προσβάσιμη πατώντας ο χρήστης την εικόνα προφίλ του και, στη συνέχεια, επιλέγοντας το Timeline.

Μια νέα καρτέλα με πληροφορίες δείχνει τις τάσεις σχετικά με το χρόνο και την απόσταση που έχει περάσει ο χρήστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά Μέσα μετακίνησης και τα μέρη που έχει επισκεφτεί.

Εναλλακτικά, εάν σε κάποιον χρήστη δεν αρέσει η υπενθύμιση για το πόσα δεδομένα μπορούν να συλλέγουν οι Google Maps με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία - χάνοντας όμως την πρόσβαση στις νέες δυνατότητες του Timeline- απενεργοποιώντας το Ιστορικό τοποθεσίας στο τηλέφωνό του.

Τέλος, η Google προσφέρει επίσης περισσότερες επιλογές για κριτική σε εστιατόρια στις Η.Π.Α., με νέες προτροπές για την κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με τις τιμές των γευμάτων κ.λπ.

Οι νέες επιλογές είναι διαθέσιμες τόσο σε iOS όσο και σε Android ενώ η Google αναφέρει ότι θα είναι τελικά διαθέσιμες και για άλλες επιχειρήσεις εκτός από τα εστιατόρια.

Με πληροφορίες του The Verge

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM