Η Google επεκτείνει το δίκτυο των πόλεων, που περιλαμβάνονται στη λειτουργία των Goolge Maps, η οποία προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Ο αριθμός των πόλεων που καλύπτει η εφαρμογή αυξάνεται από περίπου 200 σήμερα, σε «πάνω από 10.000 φορείς διέλευσης σε 100 χώρες», όπως αναφέρει η εταιρεία.

 

Εκτός από τον συνωστισμό, η εταιρεία αναφέρει ότι οι Google Μaps ενημερώνονται επίσης για να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες μετακινήσεις του χρήστη.

 

Οι πληροφορίες για τον συνωστισμό από την Google Maps ξεκίνησαν αρχικά πριν από την πανδημία το 2019, αλλά τα μέτρα για κοινωνική απόσταση έκαναν την εφαρμογή πιο σημαντική από ποτέ.

 

Οι πληροφορίες για το πλήθος κόσμου στα ΜΜΜ δημιουργούνται από την συγκέντρωση δεδομένων από το  ιστορικό της τοποθεσίας, καθώς και από την αναφορά χρηστών των Google Maps. Η Google αναφέρει ανώνυμα τα δεδομένα ιστορικού της τοποθεσίας που χρησιμοποιούνται.

 

Εκτός από την ενίσχυση των προβλέψεων για τον συνωστισμό σε περισσότερες πόλεις, η Google καθιστά τις πληροφορίες επίσης πιο αναλυτικές σε ό,τι αφορά στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ.

 

Σε αυτές τις πόλεις, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πόσο πλήθος κόσμου έχουν οι μεμονωμένες αμαξοστοιχίες αντί για τον γενικό πληθυσμό που κινείται εκείνη τη στιγμή στην γραμμή του τρένου ή του μετρό.

 

Η εφαρμογή λειτουργεί χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από τους ίδιους τους φορείς διέλευσης ενώ η Google σχεδιάζει να επεκτείνει τη δυνατότητα σε περισσότερες πόλεις σύντομα.

 

Προσθέτει δε και μερικές νέες λειτουργίες στην ενότητα Timeline των Google Maps για Android, η οποία είναι προσβάσιμη πατώντας ο χρήστης την εικόνα προφίλ του και, στη συνέχεια, επιλέγοντας το Timeline.

 

Μια νέα καρτέλα με πληροφορίες δείχνει τις τάσεις σχετικά με το χρόνο και την απόσταση που έχει περάσει ο χρήστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά Μέσα μετακίνησης και τα μέρη που έχει επισκεφτεί.

 

Εναλλακτικά, εάν σε κάποιον χρήστη δεν αρέσει η υπενθύμιση για το πόσα δεδομένα μπορούν να συλλέγουν οι Google Maps με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία - χάνοντας όμως την πρόσβαση στις νέες δυνατότητες του Timeline- απενεργοποιώντας το Ιστορικό τοποθεσίας στο τηλέφωνό του.

 

Τέλος, η Google προσφέρει επίσης περισσότερες επιλογές για κριτική σε εστιατόρια στις Η.Π.Α., με νέες προτροπές για την κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με τις τιμές των γευμάτων κ.λπ.

 

Οι νέες επιλογές είναι διαθέσιμες τόσο σε iOS όσο και σε Android ενώ η Google αναφέρει ότι θα είναι τελικά διαθέσιμες και για άλλες επιχειρήσεις εκτός από τα εστιατόρια.

 

Με πληροφορίες του The Verge