Για νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία προειδοποιεί ο Ερντογάν

Για νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία προειδοποιεί ο Ερντογάν Facebook Twitter
0

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως έχει αρχίσει ένα νέο κύμα προσφύγων μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην επαρχία Χαλέπι της Συρίας. Η κλιμάκωση των μαχών στη Συρία έχει εκτοπίσει 35.000 ανθρώπους από το Χάντερ και το Ζέρμπεχ, δύο νοτιοδυτικά προάστια της πόλης του Χαλεπιού, ανέφερε τη Δευτέρα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του να εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν περισσότεροι Σύροι αντάρτες οι οποίοι πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να δημιουργηθεί μια ασφαλής περιοχή για την προστασία εκτοπισμένων αμάχων—κάτι όμως που δεν έχουν υποστηρίξει οι σύμμαχοι της Τουρκίας στη Δύση.

«Αν γίνουν αυτά, πιστεύω ότι η μετανάστευση από τη Συρία θα σταματήσει και οι πρόσφυγες που φιλοξενούμε θα μπορέσουν να πάνε πίσω», είπε.

Σημειωτέον πως η Τουρκία έχει υποδεχθεί περίπου 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM