ΤΕΜΠΗ

Γερμανός υπ. Υγείας: Στο τέλος του χειμώνα, ο κάθε ένας θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός

Γερμανός υπ. Υγείας: Στο τέλος του χειμώνα, ο κάθε ένας θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Μέχρι το τέλος του χειμώνα, πιθανόν κάθε Γερμανός θα έχει εμβολιαστεί, θα έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή θα είναι νεκρός, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. 

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα - αυτό ακούγεται κυνικό - σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι», δήλωσε ο Γενς Σπαν. 

«Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι είναι τεράστιος να μολυνθεί κάποιος ανεμβολίαστος, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη Δέλτα. 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Σπαν, έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή μια απόφαση περί υποχρεωτικότητας. 

«Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε: «Δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο». 

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πάντως, σύμφωνα με την Bild, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM