Γερμανοί εργάτες της Volkswagen απειλούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ

Γερμανοί εργάτες της Volkswagen απειλούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στη Φολκσβάγκεν (Volkswagen, VW) απείλησε να μπλοκάρει περαιτέρω επενδύσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον Νότο των ΗΠΑ, εάν οι εργαζόμενοι στα εκεί εργοστάσια της εταιρείας δεν οργανωθούν συνδικαλιστικά.

Τα πράγματα όμως λειτουργούν διαφορετικά στις ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της VW στην πόλη Τσατανούγκα της πολιτείας του Τένεσι ψήφισαν την περασμένη Παρασκευή εναντίον της συμμετοχής τους στο συνδικάτο της αυτοκινητοβιομηχανίας (United Auto Workers union, UAW), απορρίπτοντας την προσπάθεια εκπροσώπων της VW να συστήσουν ένα γερμανικού τύπου εργασιακό συμβούλιο στο εργοστάσιό τους.

Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι ασκούν σημαντική επιρροή στις αποφάσεις των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της νομοθετικά προβλεπόμενης αρχής της «συναπόφασης», η οποία όμως αποτελεί ανάθεμα για πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς που θεωρούν τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ως απειλή για τα κέρδη και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το εργοστάσιο στη Τσατανούγκα είναι το μοναδικό της VW στις ΗΠΑ και ένα από τα λίγα της εταιρείας στον κόσμο χωρίς εργασιακό συμβούλιο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί αυτό να αλήθευε κάτι χρόνια πριν. Σήμερα τα μέλη του κάποτε πανίσχυρου UAW έχουν μείνει μόνο 300.000 από 2 εκατομμύρια.Οι εργαζόμενοι της VW στη Chattanooga αποφάσισαν ότι δε θέλουν να οργανωθούν, παρά τις πιέσεις από αξιωματούχους του συνδικάτου. Διάβασε σχετικό άρθρο: http://www.redstate.com/2014/02/19/union-intimidation-continues-volkswagens-chattanooga-plant/Το σημείο είναι ότι στις Η.Π.Α. οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα οργανωθούν η όχι και κάτω από ποιό συνδικάτο.