Γερμανικά ΜΜΕ: Κάτω από 10% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

Γερμανικά ΜΜΕ: Κάτω από 10% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών Facebook Twitter
EPA
0

Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, σύμφωνα με πηγές του γερμανικού συνασπισμού που επικαλούνται οι Bild και Handelsblatt. 

Σε ξεχωριστές αναφορές τους, τα δύο γερμανικά μέσα μετέδωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήταν αποτελεσματικό σε ποσοστό κάτω από 10% (σύμφωνα με την Bild) και μόλις 8% (σύμφωνα με την Handelsblatt), σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά πως η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν θα εγκρίνει το προϊόν για αυτή την ηλικιακή ομάδα.  Από την πλευρά της η εταιρεία AstraZeneca χαρακτήρισε τις αναφορές των γερμανικών μέσων «εντελώς λανθασμένες». 

Την περασμένη Παρασκευή η AstraZeneca αιφνιδιαστικά ενημέρωσε την Κομισιόν και τις χώρες- μέλη της ΕΕ ότι ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις του εμβολίου της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

Με πληροφορίες από Bild, Handelsblatt και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM