Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα 29 αστυνομικοί - Αντάλλαζαν εικόνες του Χίτλερ και προσφύγων σε θαλάμους αερίων

Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα 29 αστυνομικοί - Αντάλλαζαν εικόνες του Χίτλερ και προσφύγων σε θαλάμους αερίων Facebook Twitter
0

Συνολικά 29 Γερμανοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για ανταλλαγή φωτογραφιών του Αδόλφου Χίτλερ και για ανάρτηση κατασκευασμένων εικόνων με πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται επίσης για την χρήση ακροδεξιών chatroom με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Γερμανίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το περιστατικό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας που έχουν κατηγορηθεί ότι δεν λαμβάνουν αρκετά μέτρα για να αποκαλύψουν πιθανώς βίαιους εθνικιστές μεταξύ των μελών του προσωπικού τους.

«Είναι ντροπή για την αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κράτους Χέρμπερτ Ρόιλ ανακοινώνοντας την διεξαγωγή έρευνας για τους 29 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς.

Ορισμένοι από τους 29 μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάδοση ναζιστικής προπαγάνδας και ρητορικής μίσους και να απολυθούν. Άλλοι κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν τους συναδέλφους τους.

«Είμαι συγκλονισμένος και ντροπιασμένος», δήλωσε ο Φρανκ Ρίχτερ, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Εσεν, όπου εργάζονταν οι περισσότεροι. «Είναι δύσκολο να βρω λόγια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM