Γερμανία: Οι πρώτες αντιδράσεις για το Brexit: Ανάθεμα, είναι μια κακή ημέρα

Γερμανία: Οι πρώτες αντιδράσεις για το Brexit: Ανάθεμα, είναι μια κακή ημέρα Facebook Twitter
0

«Ανάθεμα, μια κακή μέρα για την Ευρώπη!», είναι η χαρακτηριστική αντίδραση του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μέσω Twitter στο διαφαινόμενο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του «Brexit», ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Μέρκελ Έλμαρ Μπροκ, κάνει λόγο για «νίκη των συναισθημάτων επί των γεγονότων». Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ από την πλευρά του γράφει στο Twitter ότι πρόκειται για την «χειρότερη κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ίδρυσή της».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι σήμερα είναι "μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη και την Βρετανία", μετά την ψήφο των Βρετανών για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Τα νέα σήμερα το πρωί από τη Βρετανία είναι πράγματι απογοητευτικά. Μοιάζει να είναι μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη και τη Βρετανία", είναι το μήνυμα που έγραψε στα αγγλικά ο Σταϊνμάιερ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης αναμένεται μετά το μεσημέρι, ενώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει βασικό ζήτημα και της συνάντησης των ηγεσιών Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πότσνταμ. Εάν επιβεβαιωθούν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της ΕΟΚ (Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας), προκειμένου κυρίως να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση της 'Αγγελας Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, ενώ η Γάζα εξακολουθεί να μετρά νεκρούς

Διεθνή / Τελεσίγραφα Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, την ώρα που οι νεκροί στη Γάζα αυξάνονται

«Η Χαμάς θα αφοπλιστεί είτε με τη διπλωματία, είτε στρατιωτικά» λέει ο Νετανιάχου - «Δεν θα δεχθώ καθυστερήσεις», προειδοποιεί ο Τραμπ - 57 ακόμη νεκροί στον θύλακα παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δηλώνει ικανοποιημένος με την παύση του πυρ από το Ισραήλ αλλά υπάρχουν αναφορές για 57 νεκρούς

Διεθνή / Γάζα: Αναφορές για 57 νεκρούς λίγο αφότου ο Τραμπ δήλωσε ικανοποιημένος με την παύση των ισραηλινών επιθέσεων

Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας αναφέρει δεκάδες νεκρούς στον θύλακα, παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου για παύση των βομβαρδισμών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει την εκστρατεία αλλά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει την εκστρατεία αλλά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Ενώ ετοιμάζονται για την πρώτη φάση του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, για τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, συνεχίζουν τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM