Γερμανία: Με 91,3% ο Μάρκους Σέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU

Γερμανία: Με 91,3% ο Μάρκους Σέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Με ποσοστό 91,3% επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, ο αρχηγός της και πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ.

Η επανεκλογή του κ. Σέντερ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, έγινε νωρίτερα απόψε σε συνέδριο 1000 μελών και 2000 προσκεκλημένων του κόμματος. Την προηγούμενη φορά ο κ. Σέντερ είχε εξασφαλίσει την ψήφο του 87,4% των συνέδρων. Στις κρατιδιακές εκλογές του 2018 το κόμμα απώλεσε για πρώτη φορά μετά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο και υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.

Ο κ. Σέντερ είχε εκ των προτέρων αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και τους Πράσινους, τους οποίους θεωρεί σημαντικότερο αντίπαλο του CSU. Κατά την ομιλία του στο αποψινό συνέδριο, ο Βαυαρός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Πράσινους, οι οποίοι είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), λέγοντας ότι είναι «μονοθεματικό» κόμμα και ότι δεν μπορούν να είναι πιθανοί εταίροι, αλλά ο βασικός ανταγωνιστής.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM