Γερμανία: Ελλείψεις στα μπουκάλια μπίρας- Η βιομηχανία προειδοποιεί για «τεταμένη» κατάσταση

Γερμανία: Ελλείψεις στα μπουκάλια μπίρας- Η βιομηχανία προειδοποιεί για «τεταμένη» κατάσταση Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Οι γερμανικές εταιρείες ζυθοποιίας προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξει έλλειψη σε φιάλες μπίρας αυτό το καλοκαίρι εν μέσω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής και της έλλειψης οδηγών φορτηγών.

Η κατάσταση είναι «εξαιρετικά τεταμένη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ζυθοποιών στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Η έλλειψη από γυάλινα μπουκάλια θα επηρεάσει κυρίως τις μικρές και μεσαίες ζυθοποιίες, σημείωσε ειδικός του κλάδου.

Οι ζυθοποιοί πρέπει να πληρώσουν 80% περισσότερα χρήματα για νέες γυάλινες φιάλες από ό,τι πριν από ένα χρόνο ενώ παράλληλα αυξάνεται και το κόστος της μπίρας.

Ένας από τους λόγους, πίσω από την έλλειψη είναι η αύξηση των τιμών της ενέργειας που οδηγεί σε αύξηση της τιμής της παραγωγής γυάλινων φιαλών, δήλωσε εκπρόσωπος της βιομηχανίας γυαλιού στην Bild.

Επιπλέον, ο Holger Eichele της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ζυθοποιών είπε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών καθιστά δυσκολότερη τη διατήρηση της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, το κόστος για τις νέες γυάλινες φιάλες έχει σχεδόν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το κόστος της γερμανικής μπίρας ενδέχεται να αυξηθεί έως και 30%, επίσης λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Ωστόσο, η έλλειψη φιαλών είναι πιθανό να πλήξει περισσότερο τις μικρότερες ζυθοποιίες, επειδή συνήθως οι μεγαλύτερες εταιρείες προμηθεύονται πρώτες.

Ο Eichele είπε ότι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούν να κάνουν οι Γερμανοί είναι να επιστρέφουν τα γυάλινα μπουκάλια στους λιανοπωλητές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συμβουλεύει δε, τους καταναλωτές να μην «αποθηκεύουν άδεια μπουκάλια στο υπόγειο».

Με πληροφορίες του BBC/Bild

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ