Η πολύ έντονη μυρωδιά που προερχόταν από ένα «ύποπτο» πακέτο, σε ταχυδρομείο στη Γερμανία, είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο χώρος και 6 άτομα να πάνε στο νοσοκομείο. Η αιτία όμως δεν ήταν αυτό που φοβήθηκαν όλοι.

 

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι η έντονη μυρωδιά που προκάλεσε τον πανικό δεν προερχόταν τελικά από κάποιο επικίνδυνο αέριο, αλλά από φρούτα ντούριαν (durian), που έχουν γίνει «διάσημα» για την ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά τους.

 

Το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο ταχυδρομείο της πόλης Σβάινφουρτ, στη Βαυαρία, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι ένα πακέτο απελευθέρωνε κάποια επιβλαβή ουσία. Δώδεκα εργαζόμενοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες καθώς ένιωθαν ναυτία, ενώ οι έξι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

 

Το κτίριο εκκενώθηκε και απομακρύνθηκαν 60 άτομα. Τελικά όμως η αστυνομία διαπίστωσε ότι το πακέτο περιελάμβανε τέσσερα φρούτα durian, που είχαν σταλεί σε έναν 50χρονο κάτοικο της πόλης, από έναν φίλο του στη Νυρεμβέργη.

 

Η μυρωδιά αυτών των φρούτων είναι τόσο έντονη, που στην Ασία είναι απαγορευμένα σε πολλά ξενοδοχεία αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται εκκένωση χώρου, για φόβους διαρροής φυσικού αερίου, εξαιτίας αυτών των φρούτων. Το ίδιο είχε γίνει το 2018 σε πανεπιστήμιο στη Μελβούρνη.

 

Πάντως, παρότι πολλοί διαφωνούν τόσο για τη μυρωδιά όσο και για τη γεύση του durian, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Κινέζους καταναλωτές, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα την Ταϊλάνδη. Το 2018 η παραγωγή του συγκεκριμένου φρούτου στη χώρα έφτασε τους 600.000 τόνους, ποσότητα που στη μεγάλη πλειονότητα κατέληξε εκτός των συνόρων.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr