Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ αναμένεται σύντομα στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

 

Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, η οποία συνοδεύεται από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη δημοσιεύματα γαλλικών Μέσων ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Σαρλ ντε Γκόλ καταπλέει στη Μεσόγειο σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του γαλλικού lemarin.ouest-france.fr.

 

Το αεροπλανοφόρο επιστρέφει στη θάλασσα στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένου δε, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο του γαλλικού στόλου.

 

Όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης».

 

Αυτό σημαίνει, με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

 

Η ανάπτυξη του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο τη συγκεκριμένη στιγμή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις».

 

Την ίδια ώρα, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/lemarin.ouest-france.fr.