Γαλλία: Yποχρεωτικά τα γάντια για οδηγούς και επιβάτες μοτοσικλετών

Γαλλία: Yποχρεωτικά τα γάντια για οδηγούς και επιβάτες μοτοσικλετών Facebook Twitter
0

Από τις 20 Νοεμβρίου, η χρήση εγκεκριμένων γαντιών θα καταστεί υποχρεωτική για τους οδηγούς και τους επιβάτες των μοτοσικλετών στη Γαλλία. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να προστατεύονται οι οδηγοί και οι επιβάτες από τυχόν τραυματισμούς, σε περίπτωση πτώσης ή σύγκρουσης, στα χέρια και στους βραχίονες. Από την ημερομηνία αυτή, η μη συμμόρφωση με την νομοθετική διάταξη θα τιμωρείται με πρόστιμο 68 ευρώ και την απώλεια της άδειας οδήγησης.  Τέλος, το διάταγμα απαιτεί τα υλικά των γαντιών να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας.

Οι αναβάτες στη Γαλλία υποχρεώνονται ήδη να φορούν μπουφάν κατά την οδήγηση και κλειστά παπούτσια, εκτός βεβαίως από το κράνος.

Κάθε χρόνο, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές πληρώνουν βαρύ τίμημα στους γαλλλικούς δρόμους.. Το 2015, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, 614 αναβάτες (χρήστες δίτροχων μηχανοκίνητων με κυλινδρισμό που υπερβαίνει τα 50 cm3), σκοτώθηκαν. Κατά την ίδια περίοδο, 13.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαία με μοτοσικλέτα και οι 5514 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ