Γαλλία: Συνδικαλιστές αποδοκίμασαν έντονα τον Μακρόν για τον νόμο για τα εργασιακά (BINTEO)

Γαλλία: Συνδικαλιστές αποδοκίμασαν έντονα τον Μακρόν για τον νόμο για τα εργασιακά (BINTEO) Facebook Twitter
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες περίπου πενήντα συνδικαλιστών στο Αλμπί, οι οποίοι καταφέρθηκαν κυρίως εναντίον του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή που ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές άρχιζε μια επίσκεψη σε ένα υαλουργείο.


«Κατάργηση του νόμου για τα εργασιακά!», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συνδικαλιστές, ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα και ορισμένοι με λάβαρα της CGT στα χέρια.


Ο Μακρόν κουβέντιασε για μερικά λεπτά με τους συνδικαλιστές, υπερασπιζόμενος κυρίως την βούλησή του να προκρίνει τις κλαδικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, στο πλαίσιο του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που τέθηκε σε εφαρμογή το 2016.


«Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί πιστεύω σε αυτή τη μεταρρύθμιση, η οποία θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια για κοινωνικό διάλογο μέσα στην επιχείρηση και σε (κάθε) κλάδο», σημείωσε ο υποψήφιος του En Marche!, φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, και πρόσθεσε ότι «θα επενδύσω 15 δισεκατομμύρια (ευρώ) στην κατάρτιση του κόσμου» διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να «αλλάξουν» τους κλάδους τους.


«Μπορούμε να μοιραστούμε τις διαφωνίες μας», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην υπουργός Οικονομίας όταν ένας διαδηλωτής είπε πως «μοιράζεται λιγότερα» με τον Μακρόν «απ' ό,τι με την Μαρίν Λεπέν», την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.


Όταν κατηγορήθηκε από έναν άλλον ότι τους «παραμυθιάζει», ο υποψήφιος απάντησε: «θα δείτε πως αυτό θα αλλάξει!».


Ο Μακρόν βρέθηκε επίσης αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Whirpool της Αμιένης, η δραστηριότητα του οποίου θα μεταφερθεί την επόμενη χρονιά στην Πολωνία. Αφού έφθασε αποδοκιμαζόμενος ηχηρά, έπειτα από μια συνάντηση με το διασωματειακό, συζήτησε με τους εργαζόμενους για περίπου μία ώρα στον χώρο στάθμευσης του εργοστασίου της Γουίρπουλ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM