Γαλλία: Περικοπές δημοσίων δαπανών προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Γαλλία: Περικοπές δημοσίων δαπανών προαναγγέλλει η κυβέρνηση Facebook Twitter
1

Η Γαλλία θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών σε όλο το φάσμα για να τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2017, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ χθες βράδυ, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 αποκάλυψε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο προβλέπει ότι η χώρα θα υπερβεί το όριο που έχει θεσπιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

 

Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ προέβλεπε μέχρι πρόσφατα ότι το έλλειμμα θα ανερχόταν φέτος στο 2,8% του ΑΕΠ, επίπεδο που θα τηρούσε το όριο της ΕΕ — για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

 

Ωστόσο το TF1, επικαλούμενο στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετέδωσε ότι στις εκτιμήσεις του για τα δημόσια οικονομικά που θα δημοσιευθούν την Πέμπτη θα διατυπωθεί η εκτίμηση πως το έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,2% του ΑΕΠ το 2017.

 

«Θα δούμε την Πέμπτη», ανέφερε ο Λεμέρ μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, ωστόσο πρόσθεσε πως «το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι πως εάν δεν κάνουμε τίποτε πριν από το τέλος του έτους, δεν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ευρώπη».

 

Ο Μπρουνό Λεμέρ διεμήνυσε ότι θα χρειαστούν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και θα παρουσιάσει «προτάσεις» για μειώσεις εξόδων σε «όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης» — από τα υπουργεία ως την αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές δαπάνες.

 

Ο Λεμέρ απέκλεισε παράλληλα αυξήσεις φόρων.

 

Υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία μοιάζει με ναρκομανή «εξαρτημένη» από τις κρατικές δαπάνες, ο Λεμέρ τόνισε πως «πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα του κράτους διότι είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» πέραν του ότι η χώρα έχει «δώσει τον λόγο της» και οφείλει να τον τηρήσει, όπως επέμεινε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM