Γαλλία: Περικοπές δημοσίων δαπανών προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Γαλλία: Περικοπές δημοσίων δαπανών προαναγγέλλει η κυβέρνηση Facebook Twitter
1

Η Γαλλία θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών σε όλο το φάσμα για να τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2017, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ χθες βράδυ, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 αποκάλυψε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο προβλέπει ότι η χώρα θα υπερβεί το όριο που έχει θεσπιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

 

Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ προέβλεπε μέχρι πρόσφατα ότι το έλλειμμα θα ανερχόταν φέτος στο 2,8% του ΑΕΠ, επίπεδο που θα τηρούσε το όριο της ΕΕ — για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

 

Ωστόσο το TF1, επικαλούμενο στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετέδωσε ότι στις εκτιμήσεις του για τα δημόσια οικονομικά που θα δημοσιευθούν την Πέμπτη θα διατυπωθεί η εκτίμηση πως το έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,2% του ΑΕΠ το 2017.

 

«Θα δούμε την Πέμπτη», ανέφερε ο Λεμέρ μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, ωστόσο πρόσθεσε πως «το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι πως εάν δεν κάνουμε τίποτε πριν από το τέλος του έτους, δεν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ευρώπη».

 

Ο Μπρουνό Λεμέρ διεμήνυσε ότι θα χρειαστούν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και θα παρουσιάσει «προτάσεις» για μειώσεις εξόδων σε «όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης» — από τα υπουργεία ως την αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές δαπάνες.

 

Ο Λεμέρ απέκλεισε παράλληλα αυξήσεις φόρων.

 

Υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία μοιάζει με ναρκομανή «εξαρτημένη» από τις κρατικές δαπάνες, ο Λεμέρ τόνισε πως «πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα του κράτους διότι είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» πέραν του ότι η χώρα έχει «δώσει τον λόγο της» και οφείλει να τον τηρήσει, όπως επέμεινε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM