Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε τις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού λόγω ανησυχιών ότι δεν τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω του κορωνοϊού.

 

Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να φύγουν από την δημοφιλή για περίπατο και πικνικ περιοχή, ειδικά δε κατά τις ηλιόλουστες μέρες.

 

Οι αστυνομικοί έκλεισαν τις όχθες του ποταμού για το υπόλοιπο της ημέρας.

 

«Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης δεν τηρούνται», έλεγε η αστυνομία μέσω τηλεβόα.

 

Η αστυνομία του Παρισιού απαγόρευσε την Παρασκευή την κατανάλωση αλκοόλ στην όχθη του ποταμού και ζήτησε από τους ανθρώπους να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις τους.

 

Την ίδια ώρα, η Γαλλία κατέγραψε 23.306 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σήμερα, αριθμός ελαφρώς χαμηλότερος από τα 23.507 της Παρασκευής. Επίσης, καταγράφηκαν 170 νέοι θάνατοι. 

 

Την Πέμπτη, ο Γάλλος πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να επιταχύνει τη διάθεση των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των χορηγήσεων κατά τα Σαββατοκύριακα, μετά από κριτική για την αργή πρόοδο του εμβολιασμού στη χώρα.

 

«Αυτό το Σάββατο, στις 17:30, εμβολιάστηκαν 220.000 Γάλλοι, υπερδιπλάσιο νούμερο σε σχέση με το περασμένο Σάββατο. Συνεχίζουμε αύριο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Oliver Veran στο Twitter.

 

Συνολικά 3,581 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου στη Γαλλία.

 

Με πληρoφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr