Γαλλία: Νέος νόμος ποινικοποιεί τη «θεραπεία μετατροπής»- Αυστηρά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης

Γαλλία: Νέος νόμος ποινικοποιεί τη «θεραπεία μετατροπής»: Αυστηρά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Ένα νέο νόμο που απαγορεύει λεγόμενες «θεραπείες» μεταστροφής ψήφισε το Κοινοβούλιο στη Γαλλία, με ομόφωνη υιοθέτηση από τους βουλευτές.

Το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίχθηκε από τα μέλη του Κοινοβουλίου με 142 ψήφους υπέρ και 0 κατά, θα εισάγει πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ (£ 25.000) αλλά και ποινές φυλάκισης για όσους επιχειρούν να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, όπως αναφέρει το BBC. Μάλιστα, η ποινή μπορεί να ανέλθει σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 45.000 ευρώ (37.000 £) για απόπειρες που αφορούν σε παιδιά ή άλλα ευάλωτα άτομα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επαίνεσε την κίνηση αυτή, γράφοντας μεταξύ άλλων στο Twitter ότι «το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι έγκλημα».

Σημειώνεται πως ο νόμος είχε ήδη υποστηριχθεί από τη Γαλλική Συνέλευση τον Οκτώβριο και ψηφίστηκε επίσης από τους γερουσιαστές τον Δεκέμβριο.

«Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα γιατί καταδικάζουμε επισήμως όλους εκείνους που θεωρούν την σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου ως ασθένεια», δήλωσε η Laurence Vanceunebrock, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Η Elisabeth Moreno, υπουργός Ισότητας της Γαλλίας είπε ότι η υιοθέτηση του νόμου στέλνει «ένα ξεκάθαρο μήνυμα» στα θύματα που μπορούν πλέον να αναφέρουν τα περιστατικά πιο εύκολα.

Ο νέος νόμος έρχεται 40 χρόνια αφότου η Γαλλία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία.

Παρόμοια νομοθεσία έχει πλέον ψηφιστεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, ο Εκουαδόρ, η Μάλτα, η Αλβανία και η Γερμανία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ