Γαλλία: Μετά τον κόκορα Μορίς, 50 πάπιες οδηγούνται στο εδώλιο για ηχορύπανση

Γαλλία: Μετά τον κόκορα Μορίς, 50 πάπιες οδηγούνται στο εδώλιο για ηχορύπανση Facebook Twitter
0

Μετά τον κόκορα Μορίς στο νησί Ολερόν που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη λόγω ηχορύπανσης, σειρά πήραν 50 πάπιες και χήνες οι οποίες κρώζουν πολύ δυνατά και ενοχλούν τους γείτονες στην κοινότητα Σουστόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η ιδιοκτήτρια των πτηνών επρόκειτο να δικαστεί σήμερα, όμως η δίκη αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου. Τους τελευταίους μήνες πολλές τέτοιες υποθέσεις που αφορούν τους «θορύβους της εξοχής», όπως το κακάρισμα του Μορίς (η απόφαση θα εκδοθεί την Πέμπτη), οι καμπάνες που χτυπούν ή ακόμη και βάτραχοι που κοάζουν έχουν προκαλέσει αίσθηση στη γαλλική ύπαιθρο και όχι μόνο.

Στη Σουστόν, μια κοινότητα 7.600 κατοίκων, ένα ζευγάρι μήνυσε τη γειτόνισσά του. Ο λόγος; «ο αδιάκοπος θόρυβος και οι άλλες ενοχλήσεις που προκαλούν οι πάπιες μου», είπε η 67χρονη Ντομινίκ Ντουτ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η ιδιοκτήτρια των πτηνών, που ζει στη Σουστόν εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, εκτρέφει πάπιες και χήνες. «Η διαμάχη ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο γείτονας αγόρασε την ιδιοκτησία του. Ερχόταν να παραπονεθεί για τον θόρυβο των πουλιών δύο φορές την εβδομάδα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018», αφηγήθηκε η Ντουτ.

Η σύζυγος του ζεύγους των εναγόντων, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, εξήγησε πως όταν επισκέφθηκαν το σπίτι, τον χειμώνα, δεν υπήρχαν τόσα πολλά πτηνά και επομένως δεν έκαναν τόσο θόρυβο. Ο σύζυγός της παραπονέθηκε τρεις-τέσσερις φορές στην πτηνοτρόφο και μετά έφερε έναν ειδικό ο οποίος συνέστησε να μετακινηθεί το κοτέτσι και να κατασκευαστεί ένας τοίχος για να μειωθεί η φασαρία. «Έκτοτε, δεν είχαμε κανένα νέο από την κυρία, καμία άλλη επαφή από τον Οκτώβριο», πρόσθεσε.

Μια άλλη γειτόνισσα πάντως υπερασπίστηκε την Ντουτ, εξηγώντας ότι στο χωριό πολλά σπίτια έχουν κοτέτσια και εκτρέφουν πτηνά.Η πτηνοτρόφος επικοινώνησε με οργανώσεις για την προστασία των ζώων, όπως με το ίδρυμα της Μπριζίτ Μπαρντό. Το κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο η «επιτροπή προστασίας των παπιών» είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 6.500 υπογραφές υποστήριξης.

Ο δήμαρχος της Σουστόν, ο Φρεντερίκ Σαρπενέλ, σχολίασε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο (...) να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά της υπαίθρου (γεωργία, κτηνοτροφία, ψάρεμα, κυνήγι) αλλά και να μην πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας, να μην πιστέψουμε ότι οι νεοαφιχθέντες κάτοικοι δεν μπορούν να ενταχθούν ή ότι θα χάσουμε την ψυχή μας εξαιτίας τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM