Γαλλία: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας - Στους 45,8 βαθμούς ο υδράργυρος (upd)

Γαλλία: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας - Στους 45,8 βαθμούς ο υδράργυρος (upd) Facebook Twitter
EPA
1

Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη Γαλλία κατερρίφθη όταν σήμερα στις 13:48 (τοπική ώρα) καταγράφηκε θερμοκρασία 44,3 βαθμών Κελσίου στο Καρπαντρά. Το ρεκόρ έσπασε εκ νέου λίγες ώρες αργότερα με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 45,8 βαθμούς. 

Η περιοχή είναι εντός ζώνης που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για καύσωνα σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France. «Είναι ιστορικό ρεκόρ», σχολίασε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν, επισημαίνοντας πως μπορεί να καταρριφθεί και πάλι μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο τον δήμαρχο της περιοχής, τα σχολεία έχουν κλείσει ενώ παρέχονται υπηρεσίες από τις αρχές στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Τέσσερις περιοχές του γαλλικού νότου βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, ενώ όλη η υπόλοιπη χώρα σε πορτοκαλί, τη δεύτερη υψηλότερη διαβάθμιση. 

Σήμερα στη Γαλλία, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η καταγραφή της θερμοκρασίας τον 19ο αιώνα, τα θερμόμετρα έδειξαν σήμερα 45,1 βαθμούς Κελσίου στη Βιλβιέιγ, στον νομό Γκαρντ (νότια). «45,1 βαθμοί Κελσίου στη Βιλβιέιγ στις 15:00, η πρώτη φορά που το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπερνιέται στη Γαλλία», έγραψε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν στο Twitter. Αργότερα η θερμοκρασία άγγιξε τους 45,8 βαθμούς Κελσίου στο Gallargues-le-Montueux.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας χρονολογούνταν από τις 12 Αυγούστου 2003, όταν είχε καταγραφεί θερμοκρασία 44,1 βαθμών Κελσίου στο Σεν-Κριστόλ-λεζ-Αλέ στο Κονκεράκ, επίσης στον νότο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ