Γαλλία: «Φρένο» στην άρση του lockdown- Δεν ανοίγουν θέατρα, μουσεία και κινηματογράφοι

Γαλλία: «Φρένο» στην άρση του lockdown- Δεν ανοίγουν θέατρα, μουσεία και κινηματογράφοι Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Γαλλία βάζει «φρένο» στην άρση του lockdown, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν πέσει στο επίπεδο των 5.000 την ημέρα, όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, όπως προγραμματιζόταν, επειδή τα ποσοστά των κρουσμάτων δεν μειώνονται όσο γρήγορα ήλπιζε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινούσε η άρση του δεύτερου lockdown, που επιβλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, κάτι που περιελάμβανε το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων. Όμως, αυτό θα γινόταν υπό την προϋπόθεση ότι τα ημερήσια κρούσματα θα έπεφταν στα 5.000.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος του δεύτερου κύματος και δεν θα πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει για τη 15η Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Καστέξ. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες», συμπλήρωσε. Έτσι, το άνοιγμα θεάτρων, μουσείων και κινηματογράφων αναβάλλεται για τις αρχές Ιανουαρίου, πρόσθεσε.

Πάντως, θα προχωρήσει η άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου. Τα μέτρα αυτά θα αντικατασταθούν με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, από τις 20:00 το βράδυ, δηλαδή μία ώρα νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν αρχικά. Η απαγόρευση θα ισχύσει και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά θα γίνει εξαίρεση για την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ