Η Γαλλία βάζει «φρένο» στην άρση του lockdown, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν πέσει στο επίπεδο των 5.000 την ημέρα, όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση.

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, όπως προγραμματιζόταν, επειδή τα ποσοστά των κρουσμάτων δεν μειώνονται όσο γρήγορα ήλπιζε η κυβέρνηση.

 

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινούσε η άρση του δεύτερου lockdown, που επιβλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, κάτι που περιελάμβανε το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων. Όμως, αυτό θα γινόταν υπό την προϋπόθεση ότι τα ημερήσια κρούσματα θα έπεφταν στα 5.000.

 

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος του δεύτερου κύματος και δεν θα πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει για τη 15η Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Καστέξ. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες», συμπλήρωσε. Έτσι, το άνοιγμα θεάτρων, μουσείων και κινηματογράφων αναβάλλεται για τις αρχές Ιανουαρίου, πρόσθεσε.

 

Πάντως, θα προχωρήσει η άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου. Τα μέτρα αυτά θα αντικατασταθούν με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, από τις 20:00 το βράδυ, δηλαδή μία ώρα νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν αρχικά. Η απαγόρευση θα ισχύσει και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά θα γίνει εξαίρεση για την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr