Γαλλία: Έφτασαν με ιδιωτικό τζετ, για να κάνουν διακοπές στις Κάννες- Τους γύρισε πίσω η αστυνομία

Γαλλία: Έφτασαν με ιδιωτικό τζετ, για να κάνουν διακοπές στις Κάννες- Τους γύρισε πίσω η αστυνομία Facebook Twitter
EPA
2

Δέκα άτομα πέταξαν από το Λονδίνο προς τη Γαλλία με ιδιωτικό τζετ, καθώς ήθελαν να κάνουν διακοπές στις Κάννες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά η αστυνομία χάλασε τα σχέδιά τους.

Στις 4 Απριλίου η γαλλική συνοριοφυλακή ενημερώθηκε από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας πως μια βρετανική εταιρεία ήθελε να γίνει πτήση ιδιωτικού τζετ, από το Λονδίνο. Οι 10 επιβάτες ήταν κροατικής, γαλλικής, γερμανικής, ρουμανικής και ουκρανικής υπηκοότητας. Επρόκειτο για 7 άνδρες 40-50 ετών και τρεις γυναίκες, όλες τους περίπου 25 ετών, σύμφωνα με αξιωματούχο από τη Μασσαλία που μίλησε στο CNN.

Η αστυνομία ενημέρωσε το αεροδρόμιο πως η είσοδος στη χώρα θα επιτραπεί μόνο στους Γάλλους πολίτες, που ήταν 2 άνδρες και μία γυναίκα. Εξαιτίας της καραντίνας, απαγορεύεται η είσοδος στη Γαλλία με εξαίρεση για κάποιους που ταξιδεύουν για σημαντικό λόγο, π.χ. αν πρόκειται για ιατρικό προσωπικό ή άτομα που συνοδεύουν τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού. Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό και οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 13.832

Είχε ενοικιάσει τζετ, ελικόπτερα και βίλα

Παρόλα αυτά η πτήση πραγματοποιήθηκε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Επιπλέον, λίγο πριν από την άφιξη του ιδιωτικού τζετ, έφτασαν εκεί τρία ελικόπτερα πολυτελούς εταιρείας, από την περιοχή του Βαρ.

Το ταξίδι το οργάνωσε ένας Κροάτης, που ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά. Είχε μισθώσει το αεροσκάφος, τα τρία ελικόπτερα, όπως και μια βίλα στις Κάννες. Μάλιστα είπε στις αρχές ότι έχει πολλά χρήματα και πως ήθελε να πληρώσει ένα πρόστιμο και να πάει στις Κάννες, σύμφωνα με το CNN.

Όμως, απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα στους επτά ξένους. Τελικά, οι 9 από τους επιβάτες επέστρεψαν στο Λονδίνο- ανάμεσά τους και οι 3 Γάλλοι- ενώ ένας Ουκρανός νοίκιασε αεροσκάφος για το Βερολίνο. Επιπλέον, στους πιλότους των τριών ελικοπτέρων επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή ταξίδεψαν χωρίς βάσιμο λόγο, ενώ απαγορεύονται οι μη σημαντικές μετακινήσεις εντός Γαλλίας.

Με πληροφορίες από CNN

 


Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM