Γαλλία: Αποσύρουν σοκολάτες Kinder μετά από λοιμώξεις σαλμονέλας σε παιδιά

Γαλλία: Αποσύρουν σοκολάτες Kinder μετά από λοιμώξεις σαλμονέλας σε παιδιά Facebook Twitter
0

Πέντε είδη της σοκολάτας Kinder αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων στη Γαλλία, μετά από κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά. 

Η εταιρεία που εισάγει τα προϊόντα στη Γαλλία ανακοίνωσε την απόσυρση ύστερα από 21 λοιμώξεις από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε παιδιά που, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί στο Βέλγιο και εισαχθεί από εκεί. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταδόσεων.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM