Φύτεψε κατά λάθος οπιούχες παπαρούνες- Φωτογραφία στο Instagram αποκάλυψε την αλήθεια

Φύτεψε κατά λάθος οπιούχες παπαρούνες- Φωτογραφία στο Instagram αποκάλυψε την αλήθεια Facebook Twitter
Φωτ. Unsplash
0

Aνθοκαλλιεργήτρια από την Τασμανία, θαύμαζε τα «πραγματικά όμορφα» λουλούδια που είχε φυτέψει μέχρι που έμαθε τι πραγματικά ήταν: παπαρούνες οπίου.

Η Κέιτ Ντίξον, διατηρεί μια εμπορική φάρμα λουλουδιών στο Κλίφτον Μπιτς, δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τις Αρχές προ ημερών με το οποίο την ενημέρωσαν για την αληθινή ταυτότητα των ροζ λουλουδιών που είχε αναρτήσει στο Instagram.

Αξιωματικοί του τμήματος φυσικών πόρων και περιβάλλοντος μετέφεραν δείγμα των λουλουδιών στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τα απαγορευμένα είδη Papaver somniferum, γνωστό ως παπαρούνα με όπιο, και Papaver bracteatum.

Η Ντίξον δήλωσε ότι αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» για την υπόθεση, αλλά εξήγησε πως ήταν ελεύθερη η διάθεσή τους και έχει δει τις εν λόγω παπαρούνες κι άλλου.

«Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένη, επειδή τα έχω δει, αγόρασα τους συγκεκριμένους σπόρους από έναν προμηθευτή στην ηπειρωτική χώρα. Και σίγουρα έχω δει αυτές τις ποικιλίες διαθέσιμες προς πώληση, τις έχω δει σε κήπους εδώ» είπε. 

Η βοήθεια που προσέφερε η καλλιεργήτρια στις Αρχές μνημονεύτηκε στη σχετική ανακοίνωση από πλευράς τους, στην οποία τονίστηκε πως όταν εντοπίζονται παράνομα είδη σε κήπους η βοήθεια των ιδιοκτητών είναι εξαιρετικά σημαντική. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Poppy Growers Tasmania, Κιθ Ράις, δήλωσε στον Guardian Australia ότι οι κανόνες για την καλλιέργεια παπαρούνας στην Τασμανία είναι σαφείς και κάλεσε τους κηπουρούς να είναι πιο προσεκτικοί.

Ο Ράις δήλωσε ότι δεν έχει ξανακούσει στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό και ανέφερε ότι τα αυστηρά πρωτόκολλα αδειοδότησης καθιστούν κάτι τέτοιο εξαιρετικά απίθανο.

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM