Φύτεψε κατά λάθος οπιούχες παπαρούνες- Φωτογραφία στο Instagram αποκάλυψε την αλήθεια

Φύτεψε κατά λάθος οπιούχες παπαρούνες- Φωτογραφία στο Instagram αποκάλυψε την αλήθεια Facebook Twitter
Φωτ. Unsplash
0

Aνθοκαλλιεργήτρια από την Τασμανία, θαύμαζε τα «πραγματικά όμορφα» λουλούδια που είχε φυτέψει μέχρι που έμαθε τι πραγματικά ήταν: παπαρούνες οπίου.

Η Κέιτ Ντίξον, διατηρεί μια εμπορική φάρμα λουλουδιών στο Κλίφτον Μπιτς, δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τις Αρχές προ ημερών με το οποίο την ενημέρωσαν για την αληθινή ταυτότητα των ροζ λουλουδιών που είχε αναρτήσει στο Instagram.

Αξιωματικοί του τμήματος φυσικών πόρων και περιβάλλοντος μετέφεραν δείγμα των λουλουδιών στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τα απαγορευμένα είδη Papaver somniferum, γνωστό ως παπαρούνα με όπιο, και Papaver bracteatum.

Η Ντίξον δήλωσε ότι αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» για την υπόθεση, αλλά εξήγησε πως ήταν ελεύθερη η διάθεσή τους και έχει δει τις εν λόγω παπαρούνες κι άλλου.

«Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένη, επειδή τα έχω δει, αγόρασα τους συγκεκριμένους σπόρους από έναν προμηθευτή στην ηπειρωτική χώρα. Και σίγουρα έχω δει αυτές τις ποικιλίες διαθέσιμες προς πώληση, τις έχω δει σε κήπους εδώ» είπε. 

Η βοήθεια που προσέφερε η καλλιεργήτρια στις Αρχές μνημονεύτηκε στη σχετική ανακοίνωση από πλευράς τους, στην οποία τονίστηκε πως όταν εντοπίζονται παράνομα είδη σε κήπους η βοήθεια των ιδιοκτητών είναι εξαιρετικά σημαντική. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Poppy Growers Tasmania, Κιθ Ράις, δήλωσε στον Guardian Australia ότι οι κανόνες για την καλλιέργεια παπαρούνας στην Τασμανία είναι σαφείς και κάλεσε τους κηπουρούς να είναι πιο προσεκτικοί.

Ο Ράις δήλωσε ότι δεν έχει ξανακούσει στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό και ανέφερε ότι τα αυστηρά πρωτόκολλα αδειοδότησης καθιστούν κάτι τέτοιο εξαιρετικά απίθανο.

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ