«Φρικτό το τέλος της Τζιούφρε»: Ο Τραμπ σχολιάζει την υπόθεση Επστάιν που σημάδεψε και τον φίλο του, πρίγκιπα Άντριου

 «Φρικτό το τέλος της Τζιούφρε»: Ο Τραμπ σχολιάζει την υπόθεση Επστάιν που σημάδεψε και τον φίλο του, πρίγκιπα Άντριου Facebook Twitter
0

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της Βιρτζίνια Τζουφρέ, της γυναίκας που είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μια φρικτή κατάσταση».

Η οικογένεια της 41χρονης Τζουφρέ ανακοίνωσε ότι η ίδια «έβαλε τέλος στη ζωή της» στο αγρόκτημά της στη Δυτική Αυστραλία, την περασμένη Παρασκευή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ, ο κ. Τραμπ δήλωσε: «Όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ θλιβερή – τόσο για εκείνη όσο και για άλλους. Σίγουρα, είναι κάτι φρικτό».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας, ο θάνατος της Τζουφρέ παραμένει υπό διερεύνηση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Η Βιρτζίνια Τζουφρέ είχε στραφεί νομικά κατά του πρίγκιπα Άντριου τον Αύγουστο του 2021, καταθέτοντας μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση. Ο δούκας του Γιορκ είχε επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν του είχαν απαγγελθεί ποινικές διώξεις.

Τον Μάρτιο του 2022, ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό.

Η Τζουφρέ, αμερικανικής καταγωγής, είχε αναδειχθεί σε μία από τις πιο ηχηρές φωνές εναντίον των καταδικασμένων δραστών σεξουαλικών αδικημάτων, Τζέφρι Έπσταϊν και Γκισλέιν Μάξγουελ.

Σε μεταγενέστερες καταθέσεις, η Τζουφρέ είχε δηλώσει ότι εργαζόταν ως βοηθός σε σπα στο Μαρ-α-Λάγκο – το κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς – όταν το 2000 προσέγγιστηκε από την Μάξγουελ. Ακολούθως προσελήφθη ως μασέζ του Έπσταϊν και, όπως κατήγγειλε, μεταφερόταν σε διάφορες χώρες για να συναντά άνδρες κατά εντολή του ενώ ήταν ανήλικη.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ καταδικάστηκε το 2021 για ομοσπονδιακά αδικήματα εμπορίας ανθρώπων και συνωμοσίας, και εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζουφρέ σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τη 41χρονη «γενναία πολεμίστρια στον αγώνα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης», σημειώνοντας ωστόσο ότι «το βάρος της κακοποίησης αποδείχθηκε δυσβάσταχτο».

Με πληροφορίες από SkyNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM