Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ έτοιμη να συζητήσει την άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Φον ντερ Λάιεν: Έτοιμη να συζητήσει την άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού η ΕΕ Facebook Twitter
Στο ίδιο μήκος κύματος με την αμερικανική διοίκηση που πρότεινε την άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού φαίνεται να βρίσκεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση - ΕΡΑ
0

«Έτοιμη να συζητήσει» άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επίσης έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

«Για τον λόγο αυτόν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο η πρόταση των ΗΠΑ για την άρση των δικαιωμάτων πενυματικής ιδιοκτησίας επί των εμβολίων κατά της Covid-19 μπορεί να συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων αυτών», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, 5 Μαΐου, με επίσημη ανακοίνωση της η διοίκηση Μπάιντεν ζήτησε την κατάργηση της πατέντας, με την οποία οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν κατοχυρώσει την τεχνογνωσία τους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊό.
 

Η αιφνιδιαστική αυτή στήριξη των ΗΠΑ στο αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί των εμβολίων κατά της covid-19 προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή τους γιορτάστηκε από τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας ως «ιστορική στιγμή».

Ωστόσο, για να υπάρξει συμφωνία επί του θέματος, αναμφίβολα θα χρειαστούν μήνες και σειρά διαπραγματεύσεων με τις φαρμακοβιομηχανίες που αντιτίθενται σθεναρά στο σχέδιο αυτό και θα εξακολουθήσουν να μάχονται εναντίον της άρσης των παντεντών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ