Φόβοι για πάνω από 200 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σε δύο ναυάγια στη Μεσόγειο

Φόβοι για πάνω από 200 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σε δύο ναυάγια στη Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA/MARINA MILITARE (φωτογραφία αρχείου)
0

Δύο νέα ναυάγια σημειώθηκαν στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και μετά από μαρτυρίες διασωθέντων εκφράζονται φόβοι για περισσότερους από 200 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες. Περισσότεροι από δέκα σοροί έχουν ήδη ξεβραστεί στις ακτές της Λιβύης, μεταξύ των οποίων υπάρχει και μία ενός βρέφους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 7.500 άτομα έχουν διασωθεί από την Πέμπτη, σύμφωνα με την ιταλική και λιβυκή ακτοφυλακή. Δύο ομάδες διασωθέντων ανέφεραν ότι εκατοντάδες άλλοι πνίγηκαν, όταν οι φουσκωτές βάρκες στις οποίες επέβαιναν, άρχισαν να βυθίζονται πριν φτάσουν στο σημείο οι διασώστες.

Ειδικότερα, μία ομάδα επιζώντων που μεταφέρθηκε στη Σικελία την Κυριακή, έκανε λόγο για περισσότερους από 60 νεκρούς. Τρεις σοροί είχαν εντοπιστεί το Σάββατο. Όπως είπαν, η βάρκα τους, που ξεκίνησε από τη Λιβύη, μετέφερε συνολικά 120 άτομα. Ωστόσο, σημειώθηκε ασυμφωνία σχετικά με τον αριθμό των νεκρών, με την Ύπατη Αρμοστεία να κάνει λόγο για περισσότερους από 80, βασιζόμενη σε μαρτυρίες άλλων διασωθέντων.

Σε άλλο περιστατικό, η λιβυκή ακτοφυλακή διέσωσε επτά άτομα το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι δήλωσαν πως βρίσκονταν σε μία βάρκα με συνολικά 170 επιβαίνοντες. Η οργάνωση International Medical Corps, που περιέθαλψε τους επιζώντες, επιβεβαίωσε τη μαρτυρία τους.

Διοικητής της ακτοφυλακής, στη λιβυκή πόλη Zawiya, είπε πως μεταξύ των αγνοούμενων βρίσκονται 30 γυναίκες και εννιά παιδιά.

Στο μεταξύ, 11 σοροί ξεβράστηκαν στις ακτές δυτικά της Zawiya. «Όλα τα πτώματα είναι γυναικών και υπάρχει και ένα κορίτσι μικρότερο του ενός έτους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, χωρίς να υπολογιστούν τα τελευταία ναυάγια, περισσότεροι από 1.150 άνθρωποι έχουν πεθάνει ή εξαφανιστεί φέτος στη Μεσόγειο, προσπαθώντας να περάσουν στην Ιταλία από την βόρεια Αφρική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM