Financial Times: 12 ΜΚΟ μαζί με τη Fight Impunity του Παντσέρι, όλες σε μια διεύθυνση

Financial Times: 12 ΜΚΟ μαζί με τη Fight Impunity του Παντσέρι, όλες σε μια διεύθυνση Facebook Twitter
0

To ντόμινο των αποκαλύψεων σχετικά με το περιβόητο πλέον QatarGate συνεχίζεται, ενώ μέγα ζήτημα προκύπτει με τις διαδρομές του χρήματος και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Fight Impunity.

Σύμφωνα με αποσπάσματα νομικών εγγράφων που επικαλούνται οι FT, τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκαν σε πολλές ΜΚΟ «χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση χρημάτων», δήλωσε ο Φρανσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Οι FT αναφέρουν πως η διεύθυνση της Fight Impunity-ΜΚΟ που ίδρυσε ο Παντσέριστις Βρυξέλλες ήταν στην περίφημη Rue Ducale, κοντά στο βασιλικό παλάτι και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Δώδεκα ΜΚΟ είναι εγγεγραμμένες σε αυτή τη διεύθυνση. Αλλά ο ιδιοκτήτης είπε στους FT ότι είχε μισθώσει τον χώρο μόνο σε μία οργάνωση, την «No Peace Without Justice». Ο γενικός γραμματέας αυτής της ΜΚΟ, Niccolò Figà-Talamanca, είναι μεταξύ των υπόπτων που κατηγορούνται. Ο Figà-Talamanca περιλαμβάνεται στο μητρώο των βελγικών ΜΚΟ ως διαχειριστής πέντε οργανώσεων.

Σύμφωνα με το μητρώο, και οι 12 ΜΚΟ που καταλαμβάνουν το ισόγειο και τον πρώτο όροφο της βελγικής πολυκατοικίας μετακόμισαν στη διεύθυνση αυτή ταυτόχρονα ή κατά τους μήνες μετά την εγγραφή του Figà-Talamanca.

Σύμφωνα με το βελγικό αίτημα για τη μεταφορά της συζύγου και της κόρης του Παντσέρι που αναφέρουν οι FT, μια υποκλοπή κατέγραψε τον Παντσέρι και τη σύζυγό του να μιλούν για την ανάγκη να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς για να κρύψουν χρήματα. Ο Παντσέρι, η σύζυγός του και η κόρη του συζήτησαν επίσης σχέδια πολυτελών διακοπών και αναφέρθηκαν σε διακοπές 100.000 ευρώ που είχαν κάνει μαζί, οι οποίες φέρεται να πληρώθηκαν από το Κατάρ. Φέρονται επίσης να μίλησαν για δώρα από έναν Μαροκινό πρέσβη. Η πρεσβεία του Μαρόκου δεν απάντησε στους FT σε αίτημα για σχολιασμό.

Ένας πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός δήλωσε ότι μετά την αποχώρηση του Παντσέρι από το κοινοβούλιο, τον έβλεπαν τακτικά στους χώρους του θεσμικού οργάνου. Οι ισχύοντες κανόνες ορίζουν ότι οι πρώην βουλευτές μπορούν να διατηρούν το σήμα πρόσβασης ισόβια,

Για αυτό τον λόγο δεν χρειάστηκε να υπογράψει στο μητρώο για λόγους διαφάνειας.

«Οι λομπίστες εντάσσονται στο μητρώο για να πάρουν μια καφέ κονκάρδα προκειμένου να εισέλθουν στο κοινοβούλιο. Εκείνος είχε το μπλε σήμα, οπότε δεν χρειαζόταν να το κάνει», δήλωσε ο Michiel van Hulten, πρώην ευρωβουλευτής και διευθυντής στις Βρυξέλλες της Transparency International, της ομάδας εκστρατείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ