Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν όταν στρατιωτικό αεροσκάφος των Φιλιππίνων συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης και τυλίχθηκσε στις φλόγες. 

 

Ακόμη 17 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υποστράτηγου Ουίλιαμ Γκονζάλες.


Το C-130 που μετέφερε 92 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, επιχείρησε προσγείωση στο νησί Τζόλο της επαρχίας Σούλου, ωστόσο ο πιλότος έχασε το διάδρομο προσγείωσης. H απόπειρά του να ανακτήσει ύψος απέτυχε, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί κοντά σε λατομείο, σε αραιοκατοικημένη περιοχή του νησιού

 

Το αεροσκάφος τυλίχθηκσε στις φλόγες, με τον πυκνό μαύρο καπνό πάνω από την περιοχή να είναι ορατός από απόσταση. 

 

Το αεροσκάφος συνετρίβη -συμβάν που δεν πιστεύεται ότι προκλήθηκε από επίθεση- σε περιοχή όπου οι δυνάμεις του στρατού πολεμούν εδώ και πολύ καιρό ισλαμιστές μαχητές.

 

«Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε 'Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

 

Φιλιππίνες νέο
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ

 

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται μετά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Black Hawk τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

 

Με πληροφορίες από Guardian