Fespaco: Η απαγορευμένη ιστορία αγάπης «Rafiki» πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού

Fespaco: Η απαγορευμένη ιστορία αγάπης «Rafiki» πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού Facebook Twitter
0

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αφρικής,Fespaco, βράβευσε μια Κενυάτισσα ηθοποιό για το ρόλο της ως λεσβία σε μία ταινία η οποία έχει απαγορευτεί στη χώρα της.


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fespaco στη Μπουρκίνα Φάσο έδωσε στη Samantha Mugatsia το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον ηγετικό της ρόλο στην ταινία «Rafiki».


Το συμβούλιο ταξινόμησης κινηματογράφου της Κένυας, KFCB, απαγόρευσε την ταινία την χρονιά που μας πέρασε καθώς «προήγαγε το λεσβιακό έρωτα».


Η ομοφυλοφιλία στην Κένυα είναι παράνομη κάτι που αποτελεί «κληρονομιά» της βρετανικής κυριαρχίας από την αποικιοκρατία.

Το ομοφυλοφιλικό σεξ τιμωρείται με κάθειρξη 14 ετών στην Κένυα, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας πρόκειται να αποφασίσει εάν θα καταργήσει την απαγόρευση το Μάιο.


Η KFCB είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οποιοσδήποτε βρεθεί να έχει στην κατοχή του την συγκεκριμένη ταινία θα παραβίαζε τον νόμο.

Η ταινία Rafiki, που σημαίνει «φίλη» στη Σουαχίλι, μιλά για την ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νεαρών γυναικών που συναντιούνται και ερωτεύονται.


Η ερωτική τους ιστορία ξεδιπλώνεται σε ένα πλαίσιο ομοφοβίας, και παρά τις οικογένειές τους που βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του πολιτικού χάσματος.

 

Η ταινία βασίζεται στο «Jambula Tree», ένα βραβευμένο διήγημα από την Ουγκαντέζα συγγραφέα Monica Arac de Nyeko.


Ανταποκρινόμενη στη βράβευση της ηθοποιού, η σκηνοθέτης της ταινίας Wanuri Kahiu έγραψε στο Twitter: «Το παλαιότερο φεστιβάλ αφρικανικού κινηματογράφου αναγνώρισε έναν queer χαρακτήρα ... Είμαι τόσο περήφανη! Η ομοφυλοφιλία δεν μπορεί να σιγήσει!»

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με το πτυχίο νεκρής στους δίδυμους σεισμούς του 2023

Διεθνή / Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με πτυχίο νεκρής από τους δίδυμους σεισμούς του 2023

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, αφαίρεσε από το προσωπικό του ιστολόγιο πληροφορίες για τέσσερα πτυχία του
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώνεται μετά από 20 χρόνια φυλακής – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Διεθνή / Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώθηκε μετά από 20 χρόνια στη φυλακή – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Η Kathleen Folbigg καταδικάστηκε για τους θανάτους των παιδιών της αλλά είκοσι χρόνια μετά, αθωώθηκε - Το ποσό της αποζημίωσής της φέρνει αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Ολική κατοχή της Γάζας: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για ανθρωπιστική καταστροφή

Διεθνή / Ολική κατοχή της Γάζας: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για ανθρωπιστική καταστροφή

Ο Νετανιάχου εξετάζει την πλήρη στρατιωτική κατοχή της Γάζας, με διεθνείς οργανώσεις να προειδοποιούν για νέα κύματα θανάτων και εκτοπισμού
LIFO NEWSROOM