FDA: Προς έγκριση και το εμβόλιο της Moderna- «Πράσινο φως» από τη συμβουλευτική επιτροπή

FDA: Προς έγκριση και το εμβόλιο της Moderna- «Πράσινο φως» από τη συμβουλευτική επιτροπή Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Προς έγκριση είναι πλέον στις ΗΠΑ και το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό, αφού η συμβουλευτική επιτροπή της FDA έδωσε το «πράσινο φως».

Η FDA θα εργαστεί με ταχύτητα για την χορήγηση της άδειας έκτακτης χρήσης στο εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν.

Η συμβουλευτική επιτροπή προσυπέγραψε την έκτακτη χρήση του εμβολίου, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του δεύτερου για τις ΗΠΑ. Η επιτροπή ψήφισε 20-0, με μία αποχή, ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων σε ανθρώπους από 18 ετών και άνω. Πριν από μία εβδομάδα η ίδια επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech και η FDA χορήγησε την έκτακτη άδεια χρήσης έπειτα από μία ημέρα.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα στην αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό και δεν εγείρουν κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα ασφαλείας, ανέφεραν έγγραφα των επιστημόνων της FDA, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Μετά της δηλώσεις του Χαν, οι FT ανέφεραν ότι η FDA αποφάσισε να εγκρίνει το εμβόλιο, με πληροφορίες από πηγές που είναι κοντά στη διαδικασία και σύμφωνα με την εφημερίδα η έγκριση θα χορηγηθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters η έγκριση αναμένεται ακόμη και σήμερα.

Το μέλος της επιτροπής που απείχε από την ψηφοφορία ήταν ο δρ. Μάικλ Κουρίλα, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, ο οποίος έκρινε ότι είχε υπερβολικό εύρος η γενική έγκριση για ανθρώπους από 18 ετών και άνω.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι για όλες αυτές τις ηλικιακές ομάδες τα οφέλη πράγματι υπερέχουν του κινδύνου. Θα προτιμούσα να το δω πιο στοχευμένα σε ανθρώπους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, με απειλή για τη ζωή τους, από τον κορωνοϊό», δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Άλεξ Άζαρ δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι 5,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν διατεθεί και είναι έτοιμες για αποστολή σε όλη τη χώρα. Αυτό τον μήνα αναμένεται να παραδοθούν 20 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να έχουν 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έως τα τέλη του μήνα.

Το εμβόλιο της Moderna δεν απαιτεί ειδικά ψυγεία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή τεράστιες ποσότητες ξηρού πάγου, όπως το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για την αποστολή και την αποθήκευσή του στους -70 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι είναι ευκολότερη η διανομή του σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, σημειώνει το Reuters.

Η Moderna ανέφερε ότι επέκτεινε τις οδηγίες διαχείρισης του εμβολίου, προκειμένου να επιτρέπεται να μεταφέρεται τοπικά σε υγρή κατάσταση, σε θερμοκρασία ψυγείου. Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός μπορεί να είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος να μεταφερθεί σε κλινικές ή απομακρυσμένα σημεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM