FDA: Προς έγκριση και το εμβόλιο της Moderna- «Πράσινο φως» από τη συμβουλευτική επιτροπή

FDA: Προς έγκριση και το εμβόλιο της Moderna- «Πράσινο φως» από τη συμβουλευτική επιτροπή Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Προς έγκριση είναι πλέον στις ΗΠΑ και το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό, αφού η συμβουλευτική επιτροπή της FDA έδωσε το «πράσινο φως».

Η FDA θα εργαστεί με ταχύτητα για την χορήγηση της άδειας έκτακτης χρήσης στο εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν.

Η συμβουλευτική επιτροπή προσυπέγραψε την έκτακτη χρήση του εμβολίου, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του δεύτερου για τις ΗΠΑ. Η επιτροπή ψήφισε 20-0, με μία αποχή, ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων σε ανθρώπους από 18 ετών και άνω. Πριν από μία εβδομάδα η ίδια επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech και η FDA χορήγησε την έκτακτη άδεια χρήσης έπειτα από μία ημέρα.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα στην αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό και δεν εγείρουν κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα ασφαλείας, ανέφεραν έγγραφα των επιστημόνων της FDA, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Μετά της δηλώσεις του Χαν, οι FT ανέφεραν ότι η FDA αποφάσισε να εγκρίνει το εμβόλιο, με πληροφορίες από πηγές που είναι κοντά στη διαδικασία και σύμφωνα με την εφημερίδα η έγκριση θα χορηγηθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters η έγκριση αναμένεται ακόμη και σήμερα.

Το μέλος της επιτροπής που απείχε από την ψηφοφορία ήταν ο δρ. Μάικλ Κουρίλα, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, ο οποίος έκρινε ότι είχε υπερβολικό εύρος η γενική έγκριση για ανθρώπους από 18 ετών και άνω.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι για όλες αυτές τις ηλικιακές ομάδες τα οφέλη πράγματι υπερέχουν του κινδύνου. Θα προτιμούσα να το δω πιο στοχευμένα σε ανθρώπους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, με απειλή για τη ζωή τους, από τον κορωνοϊό», δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Άλεξ Άζαρ δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι 5,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν διατεθεί και είναι έτοιμες για αποστολή σε όλη τη χώρα. Αυτό τον μήνα αναμένεται να παραδοθούν 20 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να έχουν 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έως τα τέλη του μήνα.

Το εμβόλιο της Moderna δεν απαιτεί ειδικά ψυγεία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή τεράστιες ποσότητες ξηρού πάγου, όπως το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για την αποστολή και την αποθήκευσή του στους -70 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι είναι ευκολότερη η διανομή του σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, σημειώνει το Reuters.

Η Moderna ανέφερε ότι επέκτεινε τις οδηγίες διαχείρισης του εμβολίου, προκειμένου να επιτρέπεται να μεταφέρεται τοπικά σε υγρή κατάσταση, σε θερμοκρασία ψυγείου. Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός μπορεί να είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος να μεταφερθεί σε κλινικές ή απομακρυσμένα σημεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM